Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 15-08-2019 13:23   Güncelleme : 17-08-2019 14:42

Festival Dopdolu Başladı

Gerze Kültür ve sanat Festivali kapsamında bu yıl 45. Si düzenlenen festival programının ilk günü dopdolu geçti

Festival Dopdolu Başladı

Üç gün sürecek festival programının ilk gününde  saat 14:00’da Yakup Ağa Konağı önünden hareket eden araçla birlikte Belediye Başkanı Cevat Şensoy, festival komitesi ve vatandaşlar Çırnık Ağaçkakan Köyü’nü ziyaret etti.

Çocukların ve vatandaşların gönüllerince eğlendiği ilk programın ardından saat 19:00’da İskele Meydanında festival açılışı gerçekleştirildi.

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Dikmen Kaymakamı Suat Hatam, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Sinop İlçeleri Belediye Başkanları, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Uğur Giresun, ilçe başkanı Vahdettin Özdemir, Yönetim Kurulu, Festival Komitesi ve Gerze’li vatandaşların iskele mevkiinde katıldığı açılışta ilk olarak Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Şensoy’un festival tarihçesini anlattığı konuşmanın ardından Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları topluluğunun gösterisini gerçekleştirmesinin ardından, Tekel ve Tütün Emekçileri Sergisive BEKA-DER 15 Temmuz Şehitleri Anma Sergisi ziyaretiyle iskele mevkiindeki açılış programı sona erdi.

Festival alanında gerçekleşen program saat 21:30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İstiklal Marşı’nın ardından coşku ve heyecanla 10. Yıl Marşı söylendi. Şensoy’un yaptığı açılış konuşmasının ardından festival kapsamında maddi manevi desteklerini esirgemeyen Avukat Ramazan Kütük sahneye davet edilerek plaket takdimi gerçekleştirildi.

Tarık Tırıl’ın sahneye gelmesiyle başlayan eğlence tüm hızıyla devam etti.

Programın ikinci bölümü ise Sinop Milletvekili Doktor Nazım Maviş ve  Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun’un konuşmaları ve plaket takdimleriyle başladı.

Binlerce vatandaşın heyecanla bekledi Murat Kekilli coşkuyla sahneye gelerek şarkılarını seslendirmeye başladı. Tüm konser alanının hınca hınç dolu olmasından ve vatandaşların ilgisinden memnuniyetini dile getiren Kekilli, sahne sırasında hem eğlenip hem de doyasıya eğlendirdi.

Ayrıca tüm dinleyicilerine karşı son derece nazik ve samimi davranışlar sergileyen Kekilli, performansı sırasında sahneye gelen onlarca kişiyi geri çevirmemesi ve yakın temastan kaçınmaması hayranlarından bir kere daha takdir toplamasına sebep oldu.

 

AdminAdmin