Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 17-08-2019 13:44   Güncelleme : 18-08-2019 17:27

Festivalin Finali Gerze'yi Salladı

Gerze 45. Kültür ve Sanat Festivali’nin son ayağı tarihi güzellikle gerçekleşti

Festivalin Finali Gerze'yi Salladı

Etkinliğin ilk ayağı olarak Çeçe Sultan Hazretlerini ziyaret eden vatandaş kıldıkları Cuma namazının ardından Türbe ziyaretinde bulundu.

Gündüz programı sonrası akşam 21:30’da başlayacak konser için vatandaş saatler öncesinde konser alanına gelmeye başladı. Her akşam olduğu gibi son akşamında da tarihi yoğunluğuyla başlayan konser ilk olarak O Ses Türkiye yarışmasında derece yapan Gerzeli Mesut Aktulga sahne aldı.

Söylediği parçalarla ve yüksek enerjisiyle vatandaşın beğenisini kazanan Aktulga’nın ardından üç gündür 7’den 77’ye herkesin beklediği Karadenizin hem asi hem mavi çocuğu Resul Dindar görkemli bir girişle sahnede yerini aldı.

Söylediği şarkılarla, sesinin büyüleyici etkisiyle birlikte tulum ve kemençe sesleri duyuldukça eğlencenin dozu arttı. Herkesin severek dinlediği yavaş ve haraketli müzikler eşliğinde dinleyicisine son derece keyifli saatler yaşatan Dindar, ayrıca dinleyicilerine karşı sempatik ve samimi davranışlarıyla herkesten tam not aldı. Espri yapmaktan da kaçınmayan Dindar, ortamın yüksek enerjisiyle sahnede 2,5 – 3 saat kalarak hayranlarının bir kere daha sevgi ve saygısını kazandı.

Binlerce kişi konserin sonuna kadar kalıp eğlenmeye devam ederkenkonserin bitmesinin ardından oyun havaları çalınmasının ardından diğer gecelerde olduğu gibi herkes oyun oynayarak festivalin tadını çıkarttı.

Üç gün boyunca on binlerce kişinin katılım sağladığı etkinlikte gelen sanatçıların, ekiplerinin, esnaf ve tüm vatandaşların eğlenerek konserden memnun ayrılması, bir sonraki yıl yapılacak konserin heyecanını da ayakta tutmaya devam ediyor.

AdminAdmin