Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 25-10-2018 11:58   Güncelleme : 25-10-2018 15:00

Gazete arşivimiz artık kütüphanede

Gerze’nin yakın tarihine ışık tutacak gazete arşivimizi ilçemiz Atatürk Halk Kütüphanesine hediye ettik

Gazete arşivimiz artık kütüphanede

İlçemizin yakın tarihine ışık tutacak, kent arşivi niteliğindeki Gerzeninsesi Gazetesi’nin 200 sayılık 2 ciltlik arşivini Gerze Atatürk Halk Kütüphanesine hediye ettik.

Baş Köşe Yazarımız Fatih Uysal ve Yazı İşleri Müdürü Ercan Özcan'ın Kütüphane Müdürü Suat Altuntaş’a teslim ettiği ve 2014 yılından itibaren ilçemizde meydana gelen olaylar, önemli gelişmeler, etkinlikler ve sportif aktivitelerin yer aldığı 200 sayılık arşivimiz ile Gerze’nin yakın geçmişinde kısa bir yolculuk yapmak isteyen okuyucularımız artık kütüphaneye giderek arşivimizi inceleyip göz atabilecekler.

Böyle bir çalışmanın kütüphaneye hediye edilmesinden mutlu olduğunu dile getiren Kütüphane Müdürü Suat Altuntaş, “Bu iki ciltlik arşiv Gerze için önemli bir çalışma. İlçemize ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz Gerze ile ilgili bilgi edinmek istediklerinde artık gazete arşivini de inceleme fırsatı bulabilecekler” dedi.

Başköşe yazarımız Fatih Uysal ise bundan sonraki tarihlerde yayınlanan sayılarında arşivlenerek ciltler halinde ilçemiz kütüphanesine teslim edileceği bilgisini paylaştı.

30 Bin Kitap Var
İlçemiz kütüphanesiyle ilgili bazı bilgileri de gazetemizle paylaşan Müdür Altuntaş, 2 farklı hizmet binasının okuyuculara hizmet verdiğini belirterek; “İki kütüphanemizde de edebi eserlerden çizgi romanlara, temel eserlerden araştırma kitaplarına ve daha birçok alanda toplamda 30 bin kitabımız kütüphanemiz bünyesinde yer almaktadır. Okul öncesinden başlayıp tüm yaş gruplarına kadar herkese hitap eden kitapları kütüphanelerimizde bulmak mümkün. Üyelik sistemiyle 15 günlüğüne 3 adet ödünç kitap alma işlemlerimiz devam ediyor. İnternet hizmeti de verdiğimiz kütüphane binalarımızda çocuklarımız ödevlerini rahatlıkla yapabiliyor” dedi.

2019 takviminde kapanış saati 22:00 olması planlanıyor
Kütüphane çalışma saatlerinin şimdilik sabah 09:00 ile akşam 18:00 arasında hizmet verdiğini söyleyen Müdür Altuntaş, Pazar ve Pazartesi günlerinin tatil günü olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Ayrıca 2019 Yılı içerisinde yeterli personelin istihdam edilmesiyle çalışma saatlerinin değişeceğini belirten Altuntaş, Kütüphane kapanış saatinin 22:00’a çekileceğini duyurdu.

 

Seda ŞengülSeda Şengül