Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 29-06-2017 12:42   Güncelleme : 29-06-2017 13:32

Gerze ilk kitabevine kavuşuyor

İlçemiz İskele Caddesi üzerinde okuyucularıyla buluşmaya hazırlanan Ozan Kitabevi, açılış öncesinde misafirlerini ağırlamaya başladı

Gerze ilk kitabevine kavuşuyor
 İlçemiz İskele Caddesi üzerinde okuyucularıyla buluşmaya hazırlanan Ozan Kitabevi, açılış öncesinde misafirlerini ağırlamaya başladı.

Ramazan Bayramı arifesinde kapılarını açan ve açılışa hazırlanan kitap evinde okurlar için satışlar başladı. 7'den 70'e her yaşa hitap eden kitapların bulunduğu Ozan Kitabevi sahibi emekli edebiyat öğretmeni, yazar ve şair İbrahim Ünsal, ''Kapılarımızı okurlara yeni açmamıza rağmen gösterilen ilgi oldukça memnun edici. Daha öncede İskele'de küçük bir satış noktamız vardı artık yeni adresimiz olan İskele Caddesi üzerinde açtığımız Ozan Kitabevindeyiz. Hem Gerzeli hem Gerze'ye gelen kitap severlere aradıkları her türlü kitabı sunmaya çalışacağız. Her görüşten okura, aradıkları ve severek okuyacakları kitapları sunma arzusuyla bu işe giriştik. Gerze'de tahmin ettiğimden daha fazla bir okuyucu kitlesi var. Kitapların yanı sıra sanatsal değeri olan ahşap işi hediyelik eşyalarda kitabevimizde var. İstenirse ahşap ürünlerin üzerine isim de yazabiliyoruz'' dedi.

Roman, şiir, hikaye ve öykü olmak üzere toplam 25 yazılı eseri bulunan Ünsal, değerler eğitimi ekseninde yazdığı 16 tarihi romanın 2 proje kapsamında oluştuğunu belirterek, ''İlk ve ortaokula hitap eden 'Bizim Kahramanlarımız' adlı birinci projemizde Selçuklu'dan Kurtuluş Savaşı'na kadar 10 büyük kahramanın biyografik romanını kitaplaştırdık. İkinci projede ise 'Cepheden Cepheye' adıyla 6 kitabımız yayınlandı'' açıklamasında bulundu.

''Dostoyevski'yi, Balzac'ı ve Tolstoy'u tanımayan insanlar var'' 

Gençlerimiz kendi yazarlarımızı tanımıyorlar diyerek gençlerin az kitap okuduğundan yakınan Ünsal, ''Televizyon, Sosyal Medya gibi mecralarda reklam yapma olanağı bulan, edebi değeri çok düşük, baskı üzerine baskı yapan ancak 2-3 sene içinde unutulup giden yazarların kitaplarını okuyorlar. Popüler kültürün ürünü olan bu kitapları okuyan bizim geçlerimiz bizim kendi klasiklerimizi okumuyorlar. Açmış olduğumuz kitabevimizde mutlaka kendi klasiklerimiz olacak. Türk edebiyat tarihinde isim yapmış ama gençlerimizin çoğunun tanımadığı yazar ve şairlerimizin kitapları da ikinci önceliğimiz. İster satsın ister satmasın batı klasikleri de raflarımızda yerini alacak. Dostoyevski'yi, Balzac'ı ve Tolstoy'u tanımayan insanlar var'' şeklinde konuştu.

Popüler kitaplarda tabi ki olacak diyen Ünsal, ''Çıkar çıkmaz baskısı biten ve çok satan özellikle gençlerin rağbet ettiği kitaplarda kitabevimizde olacak. Kitap alan herkese de isme özel ahşap ayraç hediye ediyoruz'' dedi.

''Yazdıklarım Kitap Olsun Diye Yazmıyorum''

Yazmaya ortaokul yıllarında başladığını söyleyen Ünsal, ''ilk romanımı kurşun kalemle çizgili deftere ortaokula giderken yazdım. Yazdıklarım kitap olsun diye yazmıyordum. Yazmayı çok sevdiğim için kağıda döküyordum. Katıldığım söyleşi ve konferanslarda öğrencilere haftalık hacimli 200-250 sayfalık kitaplar okumalarını ve düşüncelerini kağıda dökmelerini öneriyorum. Aruz ölçüsünü kullanan bir kaç şairden biriyim. Kitabevimizde okurları her ay bir yazarla buluşturma düşüncesindeyiz'' diyerek ''kitap sever dostları yeni adresimize bekliyoruz'' davetinde bulundu.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül