Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 17-02-2019 09:38   Güncelleme : 17-02-2019 11:02

Gerzeli Müziği Seviyor

Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu muhteşem bir konser ile Gerzeli müzikseverlerin karşısına çıktı.

Gerzeli Müziği Seviyor

Konser, Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Meclis Üyeleri olmak üzere çok sayıda vatandaşımız katıldı. Belovacıklı konsere katılan herkese Gerze Belediyesi tarafından yaptırılan Bez çantalar hediye edildi.

Konsere ilgi oldukça yoğun olurken, yaklaşık 2 saat süren program dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkılara hep birlikte eşlik eden katılımcılar, küçüklüğünden itibaren Konservatuarımızda eğitim gören Selin BELOVACIKLI’nın keman solosunu ayakta alkışladı. Alkışın ve eşliğin eksik olmadığı gecenin sürprizi ise Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın koro ile birlikte şarkı söylemesi oldu.

Gönüllerde iz bırakan konserin sonunda Belovacıklı koronun en küçük üyesine çiçek takdiminde bulunarak, gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

“2 saat süren bu güzel gecenin hazırlanış öyküsüne yakinen şahit oldum.7 yaşından 70 yaşına kadar üyemizin olduğu korolarımız gerçekten büyük bir ciddiyetle çalışıyorlar. 2009 yılında Belediye Başkanı Adayı olduğumda tek bir gayem vardı. O da Gerze’yi 12 Eylül öncesine taşıyabilmek. Yani ilçemizde insanların sokakta sohbet edebildiği, kültür ve sanatsal faaliyetlerin eksik olmadığı bir Gerze yaratabilmekti. Alt yapıyı bitirdik, Üst yapıda ise sona yaklaştık. Parlattığımız Konservatuarımızı önümüzde ki dönem daha da yukarılara taşıyarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha fazla ağırlık vereceğiz. CittaSlow olduğumuz kentimize ziyaret edenler bizlerden övgüyle bahsediyor. Bu başarıyı birlikte kazandık. Yaşantınızdan asla vazgeçmeyin. Çünkü Gerzeli yaşamayı sever. Gerzeli güzeli sever, çünkü kendi güzeldir.” Dedi.

Program, belovacıklı’nın koro üyeleri ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.Program, belovacıklı’nın koro üyeleri ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

src="http://www.gerzeninsesi.com/images/upload/belediye_konservatuari_20199.jpg" style="width: 683px; height: 394px;" />

hakan akbaşhakan akbaş