Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 22-05-2017 15:41   Güncelleme : 29-05-2017 11:29

Gerzeli Şaire Bir Ödül Daha

İlçemizde doğmuş büyümüş sevilen simalardan Şair Necmettin Çakır, gazetemizi ziyaret etti

Gerzeli Şaire Bir Ödül Daha
Gerze'nin sevilen simalarından Şair Necmettin Çakır, gazetemiz Gerze'nin Sesi'ni ziyaret etti. Geçmişten bugüne birçok şiire imza atan ve ödüller alan Çakır, yaptığı çalışmalar ve eserlerini baş yazarımız Fatih Uysal ile paylaştı.

Altın Koza Dadaloğlu ve Hacı Bektaş Veli Şiir Yarışmaları gibi çeşitli organizasyonlarda ödül alan Şair Necmettin Çakır 1955 yılında ilçemiz Gerze'de doğdu. İki dönemden bu yana CHP'den il genel meclisi üyeliği de yapan Çakır, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden 1974 yılında mezun olup Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde veteriner sağlık teknisyeni olarak görev yaptı. Görevine devam ettiği sırada, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü ve Veterinerlik önlisans bölümünü bitirirken, 2005 yılında emekli oldu.

Birçok ödüle layık görüldü
Şiirleri 1989 yılından itibaren çeşitli dergilerde yayımlanmaya başlayan ve halen yayımlanmaya devam eden şiirleri ile birçok ödül alan Çakır, 1996 yılında 10. Altın Koza Dadaloğlu Şiir Ödülü'nü, 1999 yılında Hacı Bektaş Veli Şiir Yarışması üçüncülük ödülünü, Aykırı Sanat Dergisi'nin 8. yıldönümü şiir yarışması birincilik ödülünü, Adana Edebiyatçılar Derneği Şiir Yarışması birincilik ödülünü ve "Özgürlük" temalı Yenice Belediyesi 5. Barış ve Kültür Festivali şiir yarışması birincilik ödülünü alarak ilimizi ve ilçemizi Anadolu'nun bir çok noktasında temsil etti.


Şiir ve öykü yazmaya devam eden Çakır'ın eserleri Berfin Bahar dergisinde yayımlanmaya devam ederken, ''Yaşanmış mizah manzaraları'' adlı eser çalışması bulunan Çakır, şiir kitabı çalışmalarını da sürdürmekte.

Seda ŞengülSeda Şengül