Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 23-12-2014 12:26   Güncelleme : 23-12-2014 12:09

İSTİKLAL CADDESİNDE SİNOP HELESA ŞENLİĞİ

11-14 Aralık tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenecek Sinop Feshane tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında İstiklal caddesinde Helesa yürüyüşü gerçekleştirildi.

İSTİKLAL CADDESİNDE SİNOP HELESA ŞENLİĞİ

Sinop’ta Ramazan ayında gelenek haline gelen Helesa yürüyüşü Taksim tünel meydanından Galatasaray Lisesi önüne kadar sürdü. Kalabalık bir kortej eşliğinde, bir gemi maketi ile Helesa manileri söylenerek gerçekleştirilen Helesa yürüyüşüne Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları, Sinop Tanıtım Platform üyeleri İstanbul’da yaşayan Sinop’lular ve çok sayıda İstanbul’lu eşlik etti.

Yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu Helesa yürüyüşü sonrası bir konuşma yapan Sinop valisi Yavuz Selim Köşger, ’’Sinop’ta Ramazan ayında bir gelenek haline gelen Helesa şenliğini İstanbul’ lularada tanıtmak için 11-14 Aralık tarihlerinde yapacağımız Sinop Feshane tanıtım günleri kapsamında İstiklal caddesinde böyle bir etkinlik düzenledik. Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı Karadeniz’in incisi Sinop’ umuzu yakından tanımak isteyen tüm vatandaşlarımızı Sinop Feshane günlerine davet ediyorum’’ dedi.

hakan akbaşhakan akbaş