Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 13-05-2016 10:02   Güncelleme : 13-05-2016 14:28

Öğretmenlerin sahne performansı 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı

Öğretmen ve öğrenciler Necip Fazıl Kısakürek'in eseri olan ''Reis Bey'' adlı oyunu sahneledi

Öğretmenlerin sahne performansı  40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
 İlçemiz okullarında görev yapan idareci, öğretmen ve öğrenciler Necip Fazıl Kısakürek'in eseri ''Reis Bey''i sahneledi.


Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunu İlçemiz Kaymakamı Bülent Bayraktar, Dikmen Kaymakamı Soner Özer, Asliye Hukuk Hakimi Muharrem Umut Özel, Cumhuriyet Savcısı İhsan Seyhan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından sahnelenen oyunda bir mahkeme Reisinin genç bir delikanlıyı, annesini öldürdüğü gerekçesiyle idam ettirmesi, gerçek katilin yakalanmasıyla Reisin vicdan muhasebesi yapması ve sonrasında gelişen olaylar konu edildi.

Yönetmenliğini aynı zamanda Atatürk Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olan Fatih Arslan'ın yaptığı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman'ın rol aldığı tiyatro oyununa ilçemiz sakinleri büyük ilgi gösterdi. Baştan sona kadar üst düzey performans gösteren öğretmen ve öğrenciler izleyiciler tarafından takdir edildi.

Başarıyla sahnelenen oyun sonrası İlçemiz Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Dikmen Kaymakamı Soner Özer 'REİS BEY’ de rol alan bütün oyuncuları tek tek tebrik etti. 

Seda ŞengülSeda Şengül