Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 10-05-2016 10:21   Güncelleme : 10-05-2016 10:39

Reis Bey Oyununu Öğretmenler Oynayacak

İlçemiz eğitim kurumlarında görev yapan idareci, öğretmen ve eğitim gören öğrencilerimizin birlikte emek verip hazırladıkları ''Reis Bey'' adlı tiyatro oyunu perşembe akşamı Belediye Kültür Merkezinde izleyicilerle buluşacak.

Reis Bey Oyununu Öğretmenler Oynayacak

Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerinden birisi olan ''Reis Bey'' tiyatro oyununa uyarlanarak ilçemiz öğretmenleri tarafından sahnelenecek. Kalabalık bir kadroyla izleyiciyle buluşacak olan oyunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman, Öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 30 kişilik bir kadro rol alacak.

Oyunun yönetmenliğini yapacak olan Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan, öğretmenler olarak bu oyunu sahnelemekteki amaçlarını anlattı. Arslan ''Gerze, kültür sanat konusunda çok yetkin bir yer. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu konuda hem istekli hem de her türlü imkanı sağlayan kişiler. Bu sebeple bir tiyatro eserini sadece öğrenciler değil de öğretmenler idareciler hep birlikte oynayalım dedik. Bu İşe gönüllü ve severek yapan idareciler öğretmenler ve öğrenciler arasında bir proje yapalım ve öğrencilerimize örnek olalım dedik. Biz yapalım onlar görsün dedik. Özellikle konusal olarak evrensel olan bir çerçevede şekillenen oyunumuzda Necip Fazıl'a ait olan Reis Bey'i ele almamız da büyük bir önem arz ediyor. İnşallah öğrencilerimize örnek teşkil eden bir oyun ortaya koyarız. Bu eşine az rastlanır bir durum, genelde öğrenciler bu oyuna dahl olurlar ama ilk defa öğretmenler olarak bizler bir araya gelerek bu oyunu hazırladık. Umarız beğenirsiniz" dedi.

 

AdminAdmin