Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 28-12-2016 15:45   Güncelleme : 28-12-2016 20:43

Sanatın “Yansımalar“ı

Yansımalar isimli sergi Gerze Meslek Yüksek Okulu (GMYO)’nda ziyaretçilerle buluştu

Sanatın “Yansımalar“ı

Yansımalar isimli sergi Gerze Meslek Yüksek Okulu’nda ziyaretçilerle buluştu. Öğr. Gör. Asım Topaklı, Öğr. Gör. Zehra Topaklı ve Grafik Tasarım Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin çalışmaları sergide yer aldı.

Yüksek katılımın sağlandığı sergide konuşan Asım Topaklı, öğrencilere daha bilinçli ve duyarlı olmayı öğrettiklerinin altını çizdi. “Bakan kör çoktur, ama biz öğrencilerimizin etrafını görebilmesini istiyoruz” dedi. Tasarımdan ziyade sanat eğitimi verdiklerini vurgulayan Topaklı, “Yansımalar” isminin anlamını ise şu cümleyle açıkladı: “İnsanların içindeki duyguları, düşünceleri ve ruhu yansıtmalarını istiyoruz. Bu sergi de bunların bir yansıması.”

Zehra Topaklı ise, “öğrencilerimiz bu sergiyle birlikte bilgisayar ortamında yapılan tasarımların günlük hayata nasıl uygulanabileceğini ve devamında ticari olarak nasıl katkıları olacağını gördü” şeklinde konuştu.

Gerze Meslek Yüksekokulu'nda yapılan sergiye, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve ilçemiz müftüsü Bayram Karar da katıldı.

Erkan TaşErkan Taş