Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 06-11-2018 08:48   Güncelleme : 06-11-2018 10:13

Sinop Panayırına “Terekli Muhtar Şapkaları” Damgasını Vurdu

Uysal'ın kaleminden Sinop Tanıtım Günleri

Sinop Panayırına “Terekli Muhtar Şapkaları” Damgasını Vurdu

1-4 Kasım tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da beşincisi düzenlenen Sinop Tanıtım günleri Pazar günü son buldu.

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla katılımın olduğu tanıtım günleri siyasetten iş dünyasına, bürokratına, STK temsilcilerine kadar herkes Yenikapı’da boy gösterdi.

Bu yıl özellikle her kesimden ve her görüşten insanımızın İstanbul Tanıtım Günlerinde adeta kamp kurması ve gelen konuklarla birebir ilgilenmesi Sinop açısından gerçekten takdire şayandı.

Tanıtım Günleri Sinoplunun İstanbul’da Bir Potansiyel Olduğunun En Önemli Göstergesidir

Her geçen yıl tanıtım günlerine artan ilgi ve alaka Sinopluların İstanbul’daki gücüne potansiyelinin en önemli bir göstergesidir. Birçok basın organında bu sene ki ziyaretçi sayısının resmi olmayan verilere göre 1 Milyonu aştığı yönündeydi.

Terekli Muhtar Şapkaları Farklılık oluşturdu

Yıllar önce özellikle Muhtarlarımızda görmeye alıştığımız köşeli Muhtar şapkaları tanıtım günlerini ziyaret eden bilhassa dernekçilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından büyük bir heyecan ve nostalji adına, takmaları ve boy boy poz vermeleri insanlarımızın geçmişe özlemi olarak görüldü.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı Tanıtım Günlerine Renk Kattı

Dört günlük tanıtım günlerinde gerek sosyal medya da, gerekse de ziyaretçiler arasında en büyük beğeni ve takdiri toplayan sempatik tavırlarıyla, alçak gönüllü ve bilhassa da halk oyunculuğundaki performansıyla Şefik Çakıcı isminden çokça bahsettirdi.

Dernekler, vatandaşlar Memleketlerinin Tanıtımına Destek Verdi

İstanbul’da ki gurbetçilerimizin kendilerini gurbette her daim dinamik tutmasına vesile olan oluşumlar (Dernek, Platform, Federasyon, Konfederasyonlar) bu yıl yine birlik ve beraberliğini en üst seviyede göstererek İstanbul siyasetine bundan sonra bizlerde olacağız dercesineydi. Hasılı kelam bu dört günlük tanıtım günleri Sinop’un, Sinoplunun bundan sonra İstanbul’daki siyasette ve ticarette var olacağının bir göstergesi şeklindeydi.

Seda ŞengülSeda Şengül