Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 30-09-2020 10:36   Güncelleme : 30-09-2020 11:13

Sinoplu Ressamın Eserleri de Sergileniyor

Aralarında Sinoplu Ressam Korkut Tiryaki’nin eserlerinin de bulunduğu resim sergisi sanatseverlerle buluştu

Sinoplu Ressamın Eserleri de Sergileniyor

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Bağımsız Sanat Vakfı işbirliği ile düzenlenen Karşılaşmalar/ ContemporaryTurkish Art sergisi Tophane-i Amire’de 23 Eylül Çarşamba günü açıldı.

21 Ekim’e kadar açık kalacak, Bağımsız Sanat Vakfı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen sergide yaşayan ve eserleriyle öne çıkan 19 Çağdaş Türk Sanatçının eserleri sergileniyor.

Sinoplu olan ve Gerze’de ki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Korkut Tiryaki’nin resimleri de sergilenen eserlerin arasında.

Sergiye katılan eserler, 2021 Nisan ayında Hollanda’nın Lahey şehrinde bulunan Pulchri Kültür ve Sanat Merkezi’nde,  Türk resmini temsil etmek üzere Avrupalı sanatseverlerin de karşısına çıkacak.

‘Karşılaşmalar’ sanatta ortak enerjiyi, paylaşımı ve sinerjiyi ifade etmesi açısından önemli bir kavram. 1996 yılından bu yana düzenlenen Karşılaşmalar konseptli sergilerinin onuncu durağı ise Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi.

Resim dışında üçboyutlu düzenlemelerin yer aldığı sergi izleyicilere farklı bir sanat deneyimi yaşatacak.

Korkut Tiryaki Kimdir?

Korkut Tiryaki 1968 yılında Sinop’ta doğdu. 1992 yılında Gazi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Bu güne kadar on kişisel sergi açan sanatçı İlk kişisel sergisini 1990 yılında ODTÜ’ de Solmaz İzdemir Sergi Salonunda açtı.

1994 yılından bu yana yarışmalı sergilere katılmayan sanatçının çalışmaları bu güne kadar birçok karma sergide sergilenmiştir. 1993 yılından bu yana Unesco AİAP Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan sanatçı halen Sinop / Gerze de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

AdminAdmin