Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 21-11-2017 16:28   Güncelleme : 21-11-2017 16:49

Sinoplu Sonunda Sinemayla Buluşuyor

Sinema salonu bulunmayan 7 ilden biri olan Sinop'a, 24 Kasım Cuma günü Sinema Salonu açılıyor

Sinoplu Sonunda Sinemayla Buluşuyor

Sinema salonu bulunmayan 7 ilden biri olan Sinop'a 24 Kasım Cuma günü Sinema Salonu açılıyor.

Yaz aylarında çay bahçeleri, parklar ve denize akın eden Sinoplular, kış mevsimi geldiğinde evlerine kapanıyor.

Sinemaya gitmek isteyen vatandaşlar en yakın sinema salonlarının komşu il merkezlerinde olması sebebiyle 2 saat yol kat ederek Samsun'da ki veya Kastamonu'da ki alışveriş merkezleri içinde bulunan sinema salonlarına gitmek zorunda kalıyorlardı.

Son dönemde Gerze'ye yakın olan Bafra Çelik Park AVM'nin içinde de sinema salonu bulunması bu soruna bir nebze çözüm sağlamış olsa da il merkezi ve diğer ilçelere uzak olması nedeniyle Sinoplu'nun ihtiyacını karşılamıyordu.

Sayısı artan üniversite öğrencileri de sosyal aktivitenin olmaması nedeniyle Sinop'u kış aylarında kendi aralarında ''sıkıcı kent'' olarak tanımlamışlardı.

Bu soruna kulak veren girişimci Serkan Bircan, 24 Kasım Cuma günü Sinopluları sinemayla buluşturuyor. Yeni filmlerle Sinopluya hizmet vereceklerini belirten İşletme Sahibi Serkan Bircan, yaptığı açıklamada;”24 Kasım saat 11:00’da ''Yol Arkadaşım'' adlı film ile Sinop’ta hizmete başlayacağız. Tam bilet satışı 12 TL, öğrenci 10 TL olarak belirledik. 105 kişilik salon ile hizmete gireceğiz. Gümüş perde ile Cuma günü Sinop’un, Sinoplu’nun hizmetindeyiz. Salonumuz 2 katlı olup alt katında sinema, üst katında gıda satışı olacak. Önümüzde ki seneler için de üst katı sinema salonuna çevirme planımız var'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül