Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 17-04-2019 17:17   Güncelleme : 17-04-2019 19:03

Sinoplu yazarın kitabı film oluyor

Gerzeli Yazar Ayşe Gül Karazorlu’nun kitabı “Dut Ağacı” beyaz perdeye uyarlanıyor

Sinoplu yazarın kitabı film oluyor

Gerzeli Yazar Ayşe Gül Karazorlu’nun, gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenerek yazdığı romanı “Dut Ağacı” sinema filmi oluyor.

Sinoplu Hüseyin Pehlivan’ın anılarını ve yaşamından kesitleri kitabına taşıyan Zorlu’nun kitabı “Dut Ağacı” çıktığı günden bugüne çok ses getirmişti.

Sosyal medya hesaplarından kitabının beyaz perdeyle buluşacağını duyuran Zorlu, “Dut Ağacı kitabı çıktığı günden bugüne çok ses getirdi. Kimi geçmişini buldu satırlarında, kimi kaybettiği umudu yakaladı her sayfasında. Kitap okuma alışkanlığı olmayanların dahi ‘bir solukta okudum’ dediği, kitabı okuduktan sonra Sinop'a gittim ve kitabı tekrar yaşadım, diyenlerin çok olduğu bir hikayedir Dut Ağacı” ifadeleriyle kitabıyla ilgili geri dönüşleri takipçileriyle paylaştı.

Kitabın sinema filmine çevrilmesi konusunda yoğun istek, talep ve geri dönüş aldığını belirten Zorlu, açıklamasının devamında; “Keşke hikayenin aktörlerini tanımış olsaydık, keşke hikaye beyaz perdeye taşınmış olsaydı diye çok söylediniz, çok yazdınız. İşte beklenen gün geldi. Sinema filmi çalışmalarına başladık” paylaşımında bulundu.

“ŞAMPİYON” filminin kurgu ekibiyle çalışmalara başladıklarını açıklayan Zorlu, filmin yakın bir tarihte vizyonda olacağını duyurdu.

 

Seda ŞengülSeda Şengül