Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 09-01-2020 16:32   Güncelleme : 10-01-2020 14:09

Sinoplu Youtuberler Gerze’de

Yaşadıkları şehrin ve ilçelerinin tanıtımına katkı sağlamak isteyen dört Youtuber ilçemiz merkezinde çekim yaparken, kendileriyle ülkemizde yeni gelişmekte olan youtuberlik üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Sinoplu Youtuberler Gerze’de

Son dönemde Sosyal medya fenomenlerine rakip olan Youtuberlar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir yükseliş trendi yakaladı. İşte bu akımın Sinop’taki öncülerinden olan dört genç “Aykut Yeşil, İlker Kaya, Oğuzhan Kaya ve İlker Anaç” ile yaptıkları iş üzerine konuştuk.

Buldukları farklı konular ve kaydettikleri değişik videolar ile büyük beğeni toplayan youtuberler; biz doğup büyüdüğümüz İlimizi, ilçelerimizi en güzel bir şekilde tanıtımını yapabilmek için bu yola çıktık. Kısıtlı imkânlarımızla bazen pet şişeleri tripot yerine kullanarak, bazen selfie çubuğuyla çekimler yapmaya çalışıyoruz. Bir arkadaşımızın çalışma ofisinde ki boş bir odayı ise çalışma ofisi olarak kullanmaktayız. Youtube kanalımızın ismi “Sinop Province” yani Sinop Şehri anlamına gelmektedir. Kanalımızın beğeni sayısı her geçen gün artmakta bu da bizleri mutlu etmektedir” diyen Dört üniversite mezunu gencimiz, takipçilerine “Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın, çalışmalarımızın başarılı bir şekilde ilerleyebilmesi için bizim sizlerin desteklerinize, beğenilerine ihtiyacımız var” diyerek herkesi Sinop Province sayfasını beğenmeye davet ettiler.

Gerze’nin tanıtımına katkı sağlayan youtuberlerimize destek vermek için bu dört arkadaşımızın çekimlerinden bazılarını sizlerin beğenisine sunuyoruz...

hakan akbaşhakan akbaş