Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 17-11-2016 10:26   Güncelleme : 17-11-2016 09:27

Tarzan Kemal İstanbul'a Gidiyor

Sinoplu Tarzan Kemal’in hayatını anlatan "Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi" adlı film festivalde gösterilecek.

Tarzan Kemal İstanbul'a Gidiyor

Sinoplu Tarzan Kemal’in hayatını anlatan "Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi" adlı film festivalde gösterilecek. Surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile 18-19-20 Kasım'da 19 il/ilçede eş zamanlı gerçekleşecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Türkiye'den ve dünyadan 25 belgeseli izleyici ile buluşturacak.  

 

Festivalin gösterim ve etkinlikleri İstanbul'da, Avrupa yakasında Fransız Kültür Merkezi ve Salt Galata'da, Anadolu yakasında ise Kartal'da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde olacak. Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), yıllar içerisinde birçok şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi.

 

SİNOP'UN EFSANESİ TARZAN KEMAL DE FESTİVAL'DE OLACAK

Onlarca film arasından özenle seçilen belgeseller arasında Türkiye'den bu yıl "Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi/Tarzan Kemal TheStory Of A Citizen" yer alıyor. Yusuf Emre Yalçın'ın yönetmenliğini yaptığı 2015 yapımı 60 dakikalık film, İngilizce altyazılı ile gösterilecek. Üniversiteyi bitirdikten sonra mevcut sistemi reddetmiş, kıyafetlerini ve parayı hayatından çıkartmış, Sinop'ta yaşayan bir adamın, gerçek hikayesinin anlatıldığı belgesel için yönetmeni Yalçın, "Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi filminin Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde gösteriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Bu festival sayesinde Tarzan Kemal'in davul sesleri Türkiye'nin bir çok yerinde birden duyulacak ve hayat hikayesini daha çok insan öğrenecek" şeklinde konuştu.

 

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından Surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında, İstanbul da dahil 19 il/ilçede gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Festival, İstanbul'da da üç ayrı salonda gerçekleşecek. 18 Kasım Cuma Günü Fransız Kültür Merkezi'nde (Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek gösterimler için önceden online kayıt yaptırmak gerekiyor) 18-19-20 Kasım tarihlerinde Salt Galata'da, 18-19-20 Kasım tarihlerinde Kartal'da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde 19 Kasım Cumartesi Salt Galata'da gösterilecek olan Hedef Sıfır /Racing To Zero filminin gösteriminin ardından yönetmeni ChristopherBeaver ile internet üzerinden bağlantı kurularak sohbet gerçekleştirilecek.

 

BU YIL FESTİVALİN AĞIRLADIĞI YÖNETMENLERDEN LUVİ ARBEL DE SALT GALATA'DA

Festivalin 19 Kasım Cumartesi günü etkinlikleri kapsamında Değişimin Kanatları// Wings of Change filminin yönetmeni LuviArbel de, film gösteriminin ardından izleyicilerle bir araya gelerek sohbet gerçekleştirecek. 53 dakikalık film, sert mizaçlı bir cazibeye ve tüccarlara özgü ikna yeteneğine sahip, hafif dindar ve otoriter bir adam olan kuşçu lakaplı Prof. YossiLeshem üzerine bir belgesel. Prof. Leshem, tarlalarda haşereye karşı kullanılan peçeli baykuşların yardımıyla tarafların birlikte yaşayabilmesi için amansız bir mücadele veriyor.

 

KOLEKTİF FESTİVAL

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin "Siz de Yapabilirsiniz!" çağrısına kulak veren Yerel STK'lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle işbirliği ile Türkiye'nin farklı köşelerindeki 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bunlar: Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa, Mersin.

Erkan TaşErkan Taş