Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 19-03-2018 00:05   Güncelleme : 19-03-2018 00:20

Yüreklere Dokundular

Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu ilçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde 18 Mart Şehitlerimiz anısına duygu yüklü Seferberlik Türküleri’ni seslendirdi.

Yüreklere Dokundular

Düzenlenen geceye Başta İlçe Kaymakamımız Murat Güven olmak üzere Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Garnizon Komutanı J.Ast.Kd.Baş.Çvş. Nevzat Oğuz, İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır, Belediye Meclis Üyesi H. Yücel Yuvacı, İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Cemal Yıldız ile konsere gelen çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

Birbirinden güzel eserlerle kah hüzünlendirip, kah milli duygularımızı kabartan koromuza eşlik eden katılımcılar özellikle “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” eserini hep bir ağızdan söyleyerek koromuzu dakikalarca ayakta alkışladılar.

Konserin sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade ederek “Duygu selinin yoğun biçimde yaşandığı bir konser geçirdik. Emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Bu vatan kolay kazanılmadı. 15’lik yavrularımızla, cephaneye mermi taşıyan analarımızla, gazilerimizle, şehitlerimizle ve Mustafa Kemal ATATÜRK ile kazanıldı. Bunu asla unutmamalıyız. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Konser sonrasında Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosunu tebrik eden protokol üyeleri günün anısına çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile son buldu.

hakan akbaşhakan akbaş