Röportajlar
Giriş Tarihi : 10-03-2012 11:27   Güncelleme : 10-03-2012 11:27

Ayparlak Konuştu...

Gerçek Başkanı Ayparlak'tan Sitemize Gelen Açıklama

Ayparlak Konuştu...


Ülken Ayparlak "Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği Başkanı"

Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği (GERÇEK )Başkanı Ülken Ayparlak düzenledikleri Çatalağzı gezisine ilişkin yeni bir video ve açıklamayı haber sitemize ulaştırdı. 

Ayparlak Açıklamasında :“İlk videomuzda ağırlıkla Gerzelilerin gidişteki endişelerini ve dönüşteki izlenimlerini yansıtmıştık. Şimdi bunlara ilaveten Zonguldak’ta görüştüğümüz balıkçının görüşlerini de aktarıyoruz. Bakalım bizleri gizli gizli takip edenler buna ne diyecekler” şeklinde konuştu. Çatalağzı’nda santrale taraftar kişiler kadar karşı olanların bulunmasının gayet doğal olduğunu belirten Ayparlak, düzenlemeye devam edecekleri termik santral gezilerinde herkesin özgürce hareket ettiğini, istedikleri herkesle görüşebildiklerini belirtti

GERÇEK’in açıklamasını ve videoyu olduğu gibi, yayınlıyor. Yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz.


 

Açıklamasına devam eden Ayparlak, “Değerli Gerzeliler Zonguldak’taki termik santrale yapılan gezi Anadolu Grubu tarafından değil, derneğimiz tarafından düzenlenmiştir. Biz yönetim olarak GES’e olumlu yanaşıyoruz ancak hem düzenlediğimiz gezinin, hem de bundan sonra düzenleyeceğimiz gezilerin amacı kişileri ikna etmek değil, beraberce izlenimler edinmek ve bunları birlikte tartışabilmektir. Gezinin elbette bir programı olmak zorundadır. Bu program dâhilinde herkes istediği kimseyle görüşmekte özgürdür.

Biz gezi dönüşünde öncelikle Gerzelilerin gidişteki endişelerini ve dönüşlerindeki izlenimlerini aktaran bir video hazırladık. Amacımız Gerze’de kimilerinin çevirdiği korku filmine son vererek, engellemeye çalıştıkları demokratik tartışma ortamını yaratmaktı.  Bunda da başarılı olduk. Hem gidenler hem videoyu seyredenler artık Çatalağzında korku verici bir durum olmadığını gördü ve hissetti. Gerzeli artık Çatalağzını ve termik santral gerçeğini daha çok merak ediyor, görmek istiyor. Daha şimdiden 100 kişi 2. gezimiz için kayıt oldu.  dedi.

Ayparlak açıklamasına şu şekilde son verdi : “Görüldüğü gibi balıkta da denizde de sorun yok, düşünce ve görüş farklılıkları olmadan gerçek ortaya çıkmaz"


AdminAdmin