Röportajlar
Giriş Tarihi : 19-10-2012 00:29   Güncelleme : 19-10-2012 00:29

Biz Kimsenin Malı Değiliz

Bz,i Kimsenin Arka Bahçesi Değiliz

Biz Kimsenin Malı Değiliz

Sinop Spor Kulübü Yöneticilerinin Gerze Enerji Santrali (GES)’nin sponsorluğunu kabul etmesinin ardından kulüp aleyhine yapılan söylemlerle ilgili   dobra dobra açıklamalarda bulundu.

Sinop Spor Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özkara gerek CHP il temsilciliğinin gerekse de Sinop Belediye Başkanının yapmış olduğu söylem ve kulube karşı yapılan kısıtlamaların kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “Kimse bizi boşuna karalamaya kalkmasın. Bizim şahsımızla ilgili kimseden beş kuruşluk bir menfaatimiz olmadı, olamazda. Ve herşeyden önemliside biz ne şucu ne de bucuyuz... Biz Sinop Spor’un başarısı için varız” dedi.

 Sinop Spor Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özkara ve Kulüp Basın Sözcüsü Gazeteci Mete Çağdaş’a sponsorluk konusu ile ilgili kamuoyunun merak ettiği soruları objektif olarak kendilerine yönelttik ve onların bizlere vermiş olduğu yanıtları noktasına virgülüne dokunmadan siz değerli kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Gazeteci Mete Çağdaş “Kimse şöyle böyle konuşmasın, bizim alnımız açık, biz Sinop Sporun aleyhine olacak hiç bir projeye asla onay vermeyiz. Bunu herkes bilsin. Neticede bizi bu duruma düşürenler utansın.” Diyerek Sinop Spor yönetimine tepki verenleri sert bir dille eleştirdi.

 

Gazeteci Fatih Uysal’ın (F.U.) Kulüp başkanı Saim Özkara (S.Ö) ve Mete Çağdaş’a (M.Ç) yönelttiği sorular :

F.U. :Sinop Spor Ne zaman Kuruldu, Yönetimi Hangi Tarihde Devraldınız.

S.Ö. : Sinop Spor 1972 yılında resmi olarak kurulmuş. Biz ise Sinop Spor’un yönetimini 2010 yılında devraldık.

F.U. : Kulübün Demirbaşında neleri vardı?

Demirbaşında sadece bir masası olan, herhangi bir gayri menkulü bulunmayan kulüptür.

F.U. : Yönetimi nasıl devraldınız?

M. Ç. : Biz yönetimi 2010 yılında bir bodrum katında devraldık. Kimse boşuna ileri geri konuşmasın. Biz Sinop Sporu adeta cami önüne bırakılan bir çocuk gibi devraldık.

F.U. : Yönetimi Devraldığınızdan Bu güne, Sinop Sporun Geldiği Durum Nedir?   

S.Ö. : Sinop Sporu devraldığımızda Sinop spor Kulübünün  her hangi bir gayrimenkulü, demirbaşı yoktu. Fakat 2010 yılında biz görevi devraldıktan sonra kulübümüze kazandırdıklarımızı şu şekilde sıralayabiliriz. 

- Bostancı mevkiinde bulunan 3 katlı binayı sosyal tesis haline dönüştürdük. Bugün tesisimiz içerisinde bulunan eşyalar  1. -2. ve 3.  lig takımlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek, Sinop genelindeki ilçe takımlarının da yararlanabileceği bir kompleks haline getirilmiştir.

- Şişe Cam fabrikasının karşında bulunan, Defterdarlığımıza  ait 33 dönümlük alanın Sinop Spora tahsisi noktasında son noktaya gelindi

- Yine Şehir merkezinde mülkiyeti  İl Özel İdaresine ait 2 katlı bir müştemilat sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere Sinop Spor’a kazandırıldı.

- Kulüp oyuncularımızın ulaşım sorununu aşabilmek için 14 kişilik bir araç satın alındı.

M. Ç. : Dün bir iğnesi dahi olmayan,  bodrum katında yokluklar içinde devraldığımız Sinop Spor’u bugün yönetim olarak getirdiğimiz nokta ortadadır.

F.U. : Bütün bu söylediklerinizi, koşuşturmalarınızı yapmanızdaki sebep nedir?

S.Ö : Biz Sinopluyuz…Biz Sinop Spor’u, Sinop’a, Sinopluya yakışır liglerde isminden bahsettiren, herkesin gurur duyabileceği 4 dörtlük bir takım yapmak istiyoruz.

F.U. : Kayıtlı Sporcu Sayınız ve Ne Tür Sportif Faaliyetleriniz Vardır?

S.Ö : Kulübü devraldığımızda Sinop Spor Kulübü bünyesinde sadece futbol vardı. Ama bugün 600 kadar kayıtlı üyemizle bütün salon sporları yapmaktayız

F.U. : Yukarıda bahsettiğiniz bütün faaliyetler esnasında Yerel Yönetimin Desteğini Almayı Hiç Düşünmediniz mi?

S.Ö. : Aslında bizim Sinop Belediyesinden beklentilerimiz büyüktü. Neticede Sinop Spor kişilerin değil, Sinop’un Kulübüydü. ve haliyle Sinop Belediyesinden beklentilerimiz çoktu.

F.U. : Beklentilerinizin Karşılanması İle İlgili Olarak Siyasi Parti Veya Yerel Yöneticilerle Görüştünüz mü?

S.Ö. : Tabiiki onlarla görüştük. İsmini vermek istemeyeceğim bir siyasetçi Otobüs sözü verdi. Bizi taşıyamayacağımız bir yükün altına soktular, sonrada bizi ortada bıraktılar.

M. Ç.: Yerel yöneticiler bize maddi, manevi destek sözü verdiler. Fakat bize verdikleri hiçbir sözü tutmadılar.

F.U. : Her Geçen Gün Taşıyamayacağınız Ekonomik Yükün Arttığını, Verilen Sözlerin Yerine Getirilmediğini Belirtiyorsunuz. Bu Süreçte İnsanlar Sizden Ne Bekliyor du?

S.Ö. : Halkımız, spor severler takımımızın neden yükselemediğini sorguluyor, her köşe başında, her bir ortamda bizlere Sinop Spor ile ilgili sorular yöneltiliyordu. Neden Sinop Spor şurada değil veya buraya yükselemedi gibi…

M. Ç. :Tamam biz Sinop Sporu kurumsallaştırdık, ama bir türlü maddi sıkıntılarımızı aşamadık. Şimdi ben buradan herkesin vicdanına şu soruyu yöneltmek istiyorum. Yeri yurdu olmayan, parası pulu bulunmayan bir takımdan siz ne bekleyebilirsiniz?

F.U. : Bu Sıkıntıları Yaşarken, Neden Belediye Başkanıyla İletişime Geçmeyi Denemediniz?

S.Ö. : Doğru diyorsunuz, biz bu sıkıntıların içinde ne yapacağız diye düşünürken defalarca Sinop Belediye Başkanına gittik yardımlar talep ettik.

Eski Belediye Başkanı tarafından Sinop Spora ücretsiz tahsis edilen, fakat daha sonra Sinop Sporun elinden alınan Şehir Kulübü yanındaki oto parkın kullanımını veya bize kiralama yöntemi ile geri verilmesini Başkan Ergül’den istedik.

F.U. : Başkan Ergül’ün Sizlere Verdiği Yanıt Ne Oldu?

S.Ö. : Belediye Başkanımız Baki Ergül Bey buranın kullanımını amatör bir takıma veremeyeceğini söyledi.

F.U. : Size Verilen ‘Hayır’ Yanıtı Üzerine Sinop Spor Yönetim Kurulu Olarak Ne Yaptınız?

S.Ö. : Bize verilen ‘Hayır’ yanıtı üzerine Yönetim Kurulunu topladık ve durum değerlendirmesi yaptık. Neticede ciddi anlamda bir borç yükümüz ve kulübün yaşayabilmesi içih mutlaka bir şeyler yapılması gerekliydi. Ya tabela kulübü olacaksınız, yada başarılarınızla yola devam edecektiniz

F.U. : Eee Sonra ?

S.Ö : Biz bu ekonomik sıkıntılar içinde mücadele ederken, Kulübümüze Gerze Enerji Santrali tarafından gelen sponsorluk teklifini masaya yatırdık. Ve bu Sponsorluk teklifi kulübümüz tarafından kabul edildi

F.U. : Sponsorluk Teklifini Kabul Etmenizin Ardından Kamuoyu Konuya Nasıl Baktı?

S.Ö. : Biz bu kararı aldıktan sonra Spor kamuoyundan herhangi bir olumsuz tepki almadık.

Bizi sadece bir siyasi parti hedef göstermeye çalıştı. Fakat biz bu noktada müsterihiz. Çünkü biz Sinop Spor olarak bu teklifi kabul etmeden önce, bizi eleştirenlerin kapısını defalarca çaldık. Neticede bir spor kulübünün yaşayabilmesi için ekonomik bir kaynağa, sponsorlara ihtiyacı vardır.

M. Ç. : Sinop Spor asla bir siyasi partinin veya kimsenin arka bahçesi değildir.

F.U. : Son Olarak Söylemek İstediğiniz Bir Şey Var mı ?

S.Ö. : Biz Sinop Spor’u profesyonel lige taşımak, gençlerimize spor yapabilecekleri en güzel imkanı sunmak, herkesin gurur duyacağı bir kulüp olmak için elimizden geldiğince mücadele edeceğiz.

İşte bu noktada bizim en zor günümüzde, Sinop Spor’a destek veren Gerze Enerji Santrali’ne teşekkür etmek istiyoruz.

Bizlerin sorularını açık sözlülükle yanıtlayan başta  Kulüp Başkanı Saim Özkara’ya ve Kulüp Basın Danışmanı Usta Gazeteci Mete Çağdaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz

AdminAdmin