Röportajlar
Giriş Tarihi : 21-01-2020 10:39   Güncelleme : 21-01-2020 12:34

Her Şey Sinop İçin Anlayışı İle Yola Çıktılar

İstanbul da Sinop’un en büyük üst kuruluşu olan Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) adından söz ettirmeye devam ediyor.

Her Şey Sinop İçin Anlayışı İle Yola Çıktılar

İstanbul Bağçılar’da ki adresinde Sinop’a, Sinopluya her anlamda hizmet vermeye çalışan Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Genel Başkanı Hasan Dalkıran ve ekibi ile bir araya geldik.

SİNDEF’te görevi devralmalarının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen 11 aylık zaman zarfında birçok faaliyeti gerçekleştiren Dalkıran ve ekibi “Biz Sinop’u, Sinopluyu en güzel bir şekilde tanıtmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

Bizlerde, SİNDEF’in çalışmaları yaptığı hizmetler üzerine Başkan Dalkıran’la kısa bir röportaj yaptık.

Dalkıran konuşmasına şu şekilde devam etti: “Değerli hemşerilerim, öncelikle sizlere şahsım ve tüm ekibim adına saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım SİNDEF bayrağını devir alalı yaklaşık 11 ay gibi süre geçti.  Başta kurucu Başkanlarımız Sayın Nihat Önder ve Ramazan Ulu olmak üzere, Timuçin Oğuz, Engin Kırmızıgül ve federasyonumuzda yöneticilik yapan tüm büyüklerimize, kurumumuza ve Sinopluya yaptıkları hizmetleri için teşekkür ediyorum.
SİNDEF İstanbul’da Sinoplunun en büyük üst kuruluşudur. SİNDEF Bünyesinde şuan aktif olan 100 Derneği ile yaklaşık 200.000 kişiye hizmet sunan bir kuruluştur. SİNDEF bugünlere kolay gelmedi. Ben ve ekibim bu bilinçle çok daha güzel günlere SİNDEF Bayrağını taşıyacağımıza söz veriyoruz. Kısa görev süremiz boyunca birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bunlardan en önemli olan faaliyetimiz 6.sını gerçekleştirdiğimiz Sinop Tanıtım Günleri olmuştur. 1.900.000 yurttaşımızın ziyaret ettiği Sinop Tanıtım Günleri yapılan anketlerde de 1. Olarak En Güzel etkinliği yapan il olmuştur. Etkiliğimiz ulusal basında ve medyada yer bulmuş ve çok olumlu geri dönüşler almıştır. Yöresel lezzetimiz Sinop Mantımız bu etkinlik sonunda birçok yarışma programında menü olarak çıkmış, bilgi yarışmalarında soru olarak sorulmuş ve Kayseri mantısının önüne geçmiştir. Mantımızın tanıtımına konusundaki gayretlerinden dolayı hemşerimiz Halime Şahin’e tüm Sinoplular adına teşekkür ederim. Bu vesile ile etkinliğin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen, katılımları ile bizleri onurlandıran herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Yine Gaziosmanpaşa Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Kestane Festivali ile Sinop Kestanesinin tanıtımını en güzel şekilde Ulusal medyada duyurduk. Yine Katkılarını esirgemeyen Belediye Başkanımıza ve tüm katılım sağlayan yurttaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yine SİNDEF’in rutini hale gelen Kan Bağışı kampanyası ile yaklaşık 1000 ünite kanı Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 
Eğitim konusunda da Federasyon olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz SİNDEF Okul Projesini hayata geçirdik. Tüm kademedeki öğrencilerimizin başarılarını arttırmaya yönelik bu proje ile daha donanımlı bir SİNDEF gençliğini inşallah hep birlikte oluşturacağız.

Tabi ki faaliyetlerimiz yalnızca bunlarla sınırlı değil. Spor, Sanat, Eğitim ve Kültür anlamında da birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesinde SİNDEF Bölge Başkanlarımız ve Dernek Başkanlarımızın da çok önemli katkıları olmuştur. Ben tüm başkanlarımıza buradan teşekkür ediyorum.

Seçim döneminde söz verdiğim üzere SİNDEF’e bir mülk kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah nasip ederse Şubat ayı içerisinde yapacağımız bir etkinlik sonunda Tüm Sinopluya hizmet edecek Olan bir yeri Sinop Dernekleri Federasyonuna kazandıracağız. Tabi bunu tüm Derneklerimiz ve kalbi Sinop sevgisiyle dolu olan hayırseverler dostlarımızla birlikte yapacağız.

Ben Sinop Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı olarak Sinop ve Sinoplunun geleceği için elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret göstereceğimi belirtiyor, Tüm Derneklerimizi ve Sinop Camiasını gücümüze güç katmaya davet ediyorum. Tüm hemşerime sağlık ve mutluluklar diliyorum

Herşey Sinop İçin …” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin