Sağlık
Giriş Tarihi : 14-10-2019 17:51

Ahmet Oğuzhan’a Can Olmaya

16 yaşında testis kanserine yakalanmasının ardından bir testisi alınan Ahmet Oğuzhan haftanın beş günü kemoterapi almaya devam ediyor.

Ahmet Oğuzhan’a Can Olmaya

İki ay önce kendine testis kanseri tanısı koyulan ve testislerinden biri alınan Oğuzhan’ın, hastalığı akciğer, karaciğer, böbrek üstü lenf bezlerine sıçradığı öğrenildi. Ameliyat sonrası haftanın beş günü Samsun’da kemoterapi gören Oğuzhan’ın, ağrıları dayanılmaz noktaya ulaştığında morfin kullandığı belirtildi.

Anne Çiğdem Aksoy, oğlunun hastalığını öğrendikten sonra işten ayrıldığını, yalnızca eşinin çalıştığını belirterek “iki çocuğum var kızımda İmam Hatip Lisesin de okuyor, bende oğlumun yanındayım. Devlet tedavi masraflarını karşılıyor ama haftanın beş günü Samsun’da kalıyoruz, yol parası, konaklama, yeme içme derken maddi anlamda zorluk yaşıyoruz. Gücümüz oranında oğlumuza destek oluyoruz.

Hastalığı sebebiyle okula gidemeyen Oğuzhan “Bu yıl hastalığım yüzünden okula gidemedim. Hastalanmamış olsaydım bu sene İmam Hatip Lisesinde 11. Sınıfa başlayacaktım. Dışarı çıkamıyorum sürekli evde oturmaktan sıkıldım, imkânım olsa derslerimden, arkadaşlarımdan ayrı kalmak istemezdim. Keşke evde eğitim imkânından yararlanarak bu hastalık sürecini daha iyi geçirmek isterim” diyerek yaşadığı süreçteki sıkıntılarından bahsetti.

Konuyla alakalı bilgi almak isteyen duyarlı vatandaşlar, Gerzeninsesi Gazetesi ihbar hattı olan 0542 718 57 56 numarayı arayabilirler.

hakan akbaşhakan akbaş