Sağlık
Giriş Tarihi : 30-12-2014 00:54   Güncelleme : 30-12-2014 00:39

BÖBREK TAŞI KIRMA ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde ESWL- Böbrek Taşı Kırma cihazı kullanılmaya başlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

BÖBREK TAŞI KIRMA ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ
 ESWL- Böbrek Taşı Kırma cihazı ile ilgili olarak bilgiler veren Genel Sekreter Opr. Dr. Tolga BAŞ “ESWL, vücut dışından taşın olduğu bölgeye dalgalar göndererek taşlara ulaşır ve bu dalgalar yardımıyla taşları kırar. Tedavi sırasında hasta ağrı ve sancı duymamaktadır. Bu yüzden tedavi esnasında herhangi bir ağrı kesici ilaç verilmez. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Bu seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’ den küçük taşlar için uygulanmaktadır. Bu cihazın başarı oranı böbrek taşlarında % 80-85, üreter taşlarında( idrar yolu) % 85-90, alt üreter taşlarında ise % 75-80 dir. Seanslar yaklaşık 30 dakika sürer ve işlem sonrasında hastanın hemen normal hayatına döneceğini” söyledi.

Genel Sekreter Opr. Dr. Tolga BAŞ, ESWL-Taş Kırma cihazının Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlamasının sağlık alanında çok önemli bir yenilik olduğunu, bu sebeple hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmayacağını” belirtti.

hakan akbaşhakan akbaş