Sağlık
Giriş Tarihi : 21-08-2019 18:44   Güncelleme : 21-08-2019 18:57

Çocuk Hastalıkları ve Uzmanı Tepkisini Dile Getirdi

Gerze Devlet Hastanesinde 1.07.2019 tarihinden bu yana çocuk hastalıkları ve uzmanı olarak görev yapan Müberra Saraç Sarı ile ilgili yapılan geçici görevlendirmenin ardından tepkisini dile getirdi.

Çocuk Hastalıkları ve Uzmanı Tepkisini Dile Getirdi

Gerze Devlet Hastanesi Uzman Çocuk Doktoru Müberra Saraç Sarı Kurban Bayramı öncesinde kendisine son anda gelen Atatürk Devlet Hastanesindeki icap görevine itiraz ettiğini, bu görevlendirmenin Danıştay kararına göre yasal olmadığını dile getirerek göreve gitmediğini belirtti.

Bunu üzerine bayram sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendisine Sinop Devlet Hastanesinde 10 günlük geçici görevlendirme yapıldığı söyledi.

Sinop Devlet Hastanesinde 4 tane uzman çocuk doktoru varken, Gerze’de bir tane olan çocuk doktorunun Sinop’a gönderilmesinin yasal olmadığını kaydederek görevi reddetmiş ve bununla ilgili konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e ileterek durumu gazetemizle de şu şekilde paylaştı.

 “Gerze’de bir yılı aşkın zamandır çocuk hekimi sıkıntısı varmış gelen de gidiyormuş. Gerze’de neden hekimlerin kalıcı olmadığını anlamam uzun sürmedi. Gerze Devlet Hastanesinde görev alan hekimlerin branşında tek hekim olmasına rağmen bu tür görevlendirmelerin yapılması yasal değil ve Gerze halkına haksızlıktır. Ben Gerze’nin tek çocuk hekimiyken bu nasıl bir mantık? Sinop halkı Gerze halkından neden daha önemli ya da Gerze halkı neden bu kadar değer görmüyor? Bu konunun irdelenmesi gerekir…” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sarı, kendisine yapılan bu muamelenin devam etmesi halinde Gerze Devlet Hastanesinden tayinini isteyeceğini ifade etti.

AdminAdmin