Sağlık
Giriş Tarihi : 24-12-2014 14:46   Güncelleme : 24-12-2014 14:15

Coşkuner, Kamuoyuna Duyurdu

Sinop Aile Sağlığı Çalışanları Derneği Başkanı Oya Coşkuner, Bakan Müezzinoğlu’nun söylemiyle ilgili olarak “Sinop’u Türkiye genelin de gerek doğum öncesi gebelere verilen hizmet, gerekse doğum sonrası bebeklere verilen hizmetle ilimizi ve Türkiye’yi Avrupa ülkelerinde anne ve bebek ölümlerinde ki yok denecek kadar azalmayla birlikte ilk sıralara oturttuk.” diyerek şu açıklamayı yaptı

Coşkuner, Kamuoyuna Duyurdu
 Değerli basın mensupları

Sayın Bakan Mehmet Müezzinoğlu, 2010’da 7 olan kızamık vakasının 2013’te 7 bin 405’e çıktığını kaydederek, kızamık hortladı diye açıklama yapmış. Sinop’ta Aile Hekimliğinde çalışmakta olan bizler ilimiz ve Türkiye genelin de bağışıklamayı yükseltmek için olağanüstü çaba göstererek, gerek doğum öncesi gebelere verilen hizmet, gerekse doğum sonrası bebeklere verilen hizmetle ilimizi ve Türkiye’yi Avrupa  ülkelerinde anne ve bebek ölümlerinde ki yok denecek kadar azalmayla birlikte ilk sıralara oturttuk. Oysaki Bakanlığımız ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün  tek derdi birkaç yıldır aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına acillerde, asm ve tsm’ lerde nöbet tutturmaktır. Bu sistemde çalışanlar olarak bizler birinci basamak sağlık hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetleri, öncelenerek düzenlenmelidir şeklinde düşünmekteyiz.

Hastalık paranoyası yaratıp poliklinik sayısını arttırarak, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının iş yükünü popülist politikalarla arttırarak, acil-asm-tsm lerde nöbet yazarak bebek ölüm hızının atmasına neden olacaksınız, kızamık, çocuk felci gibi uzun yıllardır mücadele edip nerdeyse yok ettiğimiz hastalıkları hortlatacaksınız.
Sinop Aile Sağlığı Çalışanları Derneği olarak mücadelemiz iş güvencemiz, meslek etik değerlerimiz ve halkımızın sağlığı içindir. Bu nedenle bakanlığımızı kızamıkla, su çiçeğiyle, bebek ve anne ölümlerini azaltmakla mücadelede bizlerle işbirliği içerisinde çalışmaya, popülist politika olarak dayatılan ASM-TSM nöbetlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygılarımızla.

hakan akbaşhakan akbaş