Sağlık
Giriş Tarihi : 16-06-2020 14:23   Güncelleme : 16-06-2020 14:32

Evlerde Virüs Taraması Yapılacak

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Reyhanlıoğlu Sinop ve ilçelerinde korona tarama yapılacağını duyurdu

Evlerde Virüs Taraması Yapılacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Reyhanlıoğlu, “Koronavirüsle mücadelenin başarıyla devam etmesi ve gelecek dönem hazırlıklarını planlamak amacıyla tüm illerde olduğu gibi ilimizde de Sağlık Bakanlığımız ve TÜİK tarafından belirlenen adreslerde vatandaşlarımıza test yapılması planlanmaktadır.

İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekiplerimiz tarafından belirlenen adresler ziyaret edilerek vatandaşlara evlerinde tarama yapılacaktır.

Filyasyon ekiplerimiz, tarama sebebi ile ulaştığı adresler de vatandaşların onayı dâhilinde PCR olarak adlandırılan Covid-19 testi için sürüntü alacaklar ve kandaki antikor düzeyi kontrol edilecektir.

Test yapılan vatandaşlarla ilgili aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu ayrı ayrı raporlanacaktır.

Söz konusu taramalar 15 Haziran Pazartesi günü başlamış olup 26 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır. Sizlerin sağlığını korumak adına görevlendirilen ve evlerinize gelen Filyasyon ekiplerimize gerekli kolaylığı sağlamanızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin