Sağlık
Giriş Tarihi : 18-03-2020 15:32   Güncelleme : 21-04-2020 16:55

Gerzeli Eczacıdan Bilgilendirme Mesajı

İlçemizde de korona virüse karşı önlem alınması maksadıyla vatandaşları bilinçlendirmek adına ilçemiz eczacılarından Onur Kabaş bilgilendirme yazısı paylaştı.

Gerzeli Eczacıdan Bilgilendirme Mesajı

Kabaş yaptığı açıklamada:

Sevgili hastalarımız;
Bildiğiniz üzere tüm dünya da olduğu gibi ülkemiz de zor zamanlardan geçiyor. Biz eczacılar tüm hastalarımız bu süreci zararsız atlatabilsin diye her zaman olduğu gibi gündüz 08:30-18:00 saatleri arasında bu saatlerin dışında da nöbet tutarak 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz.

Bu zamana kadar olduğu gibi bu süreçte de ilaç temininde bir sorun yaşamayacaksınız. Hatta bu hafta itibariyle biten raporlu ilaçlarınızı doktora gitmeden eczanelere gelerek 1 aylık temin edebiliyorsunuz. Bu ay içinde biten raporlarınızın süresi sosyal güvenlik kurumu tarafından otomatik uzatıldı ve raporunuzu yeniletmek zorunda değilsiniz.
Bu salgın hepimizi en çok da biz sağlık çalışanlarını tehdit ediyor. Hizmetimize sorunsuz devam edebilmek ve sizlerin sağlığını korumak için sizlerden birkaç önemli ricamız ve uyarımız olacaktır. Gün içerisinde eczanelerimize sürekli hasta girişi olduğu için eğer içeri de 3 kişiden fazla hasta varsa lütfen içeri girmeyiniz. Hatta reçetelerinizi kapıdan uzatıp dışarıda bekleyiniz. En kısa sürede ilaçlarınız hazırlanıp size teslim edilecektir. Bakanlığın açıkladığı güvenli mesafe konusuna dikkat edelim. Sizlerin 2 metre uzağında hizmet etsek de yine sorunsuzca ilaçlarınızı temin edebileceksiniz. Özellikle yaşlı hastalarımız bu süreçte ilaçlarını almaya kendileri gelmesin. Bir yakınlarını göndersinler. Zorunlu ilaç temini dışında tansiyon ölçtürmek, tartılmak vb konular için eczanelere gitmeyiniz. Reçetesiz raporlu ilaç temini işlemleri normal reçete işlemlerinden daha uzun sürdüğünü önemle bildirmek isteriz. Ne kadar acele ederseniz eczane içerisindeki hizmet kalitemiz o kadar azalacaktır. Lütfen eczane içerisinde hapşırırken ve ya öksürürken tek kullanımlık mendil ya da dirseğinizin iç kısmı ile ağzınızı kapatınız.
Bu süreci karşılıklı anlayış ve hijyene ekstra özen göstererek daha kolay atlatacağımız kesindir. Bu sebeple Sağlık bakanlığının sürekli vurguladığı 14 gün kuralı ve 14 maddeye mutlaka uymalıyız. Ellerimizi sık sık yıkamanın en büyük tedbir olduğunu unutmamalıyız.
Bizler sizlerin sağlığını korumak için dışarı çıkmak zorundayız ama sizler lütfen kendinizi ve etrafınızdaki kişileri korumak için evde kalınız”
 ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin