Sağlık
Giriş Tarihi : 23-03-2018 12:20   Güncelleme : 23-03-2018 19:30

Gerzeli Uzman Diyetisyenden "Yasaksız diyet programı"

Uzman Diyetisyen Cansu Büyükbaş, Gerzelilere hizmet vermeye başladı

Gerzeli Uzman Diyetisyenden "Yasaksız diyet programı"

Yasaksız diyet programı ile sağlıklı ve kalıcı olarak fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Gerzeli Uzman Diyetisyen Cansu Büyükbaş, katı diyet listeleri olmadan, yasaksız beslenme programlarıyla, ilaçsız, ameliyatsız zayıflamanın mümkün olduğunu belirterek: "Diyet yapmak; az yiyip aç kalmak değil, sağlıklı beslenerek gerektiği kadar yemeyi öğrenmektir" dedi.

İstanbul Kadıköy'de kendi adını taşıyan beslenme, spor ve psikolojik danışmanlık merkezinde mesleğini icra eden Gerzeli Uzman Diyetisyen Cansu Büyükbaş, iki haftada bir Gerze'ye gelerek hastalarıyla yakından ilgileneceğini belirtti.

Whatsapp takibi ile koçluk hizmeti veriyor

Her öğün hastalarının yedikleri ve içtiklerini takip ettiğini söyleyen Büyükbaş, whatsapp takibi ile koçluk hizmeti veriyor. Hastaların her yedikleri ve içtiklerini kendisi ile paylaşılmasını isteyen Büyükbaş, bu sayede yakın takipte olduğunu ve müdahale imkanının bulunduğunu ifade etti.

Diyabet, Hiperlipidemi, Hipertansiyon, Tiroid ve Böbrek hastalıkları bulunan hastaların da diyet planlamasını yapan Uzman Diyetisyen, gebelikte ve doğum sonrası beslenmede de destek verdiklerini söyledi.

"Beslenmemizi de bütçe yönetimi uygular gibi yapmalıyız"

Yasaksız diyet programı ile tabuları yıkan Gerzeli Uzman Diyetisyen, "mantı da, tatlı da, börekte yiyeceğiz ama bir sonraki öğünde bunun telafisini yapacağız. Günlük tüketmemiz gereken toplam porsiyon miktarını aşmadığımız sürece sorun olmayacak. Gün içine tahıl, et ve süt gruplarını yayarak belli miktarlarda paylaştıracağız. Yani günlük beslenme programımızı bütçemizi yönetir gibi yapmalıyız" şeklinde konuştu.

İlçemiz Deniz Kent Villalarında Gerzelilere hizmet vermeye başlayan Cansu Büyükbaş'ın ilk ziyaretçilerinden birisi de Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, oldu. Belovacıklı, Cansu hanımın verdiği diyet programıyla kilo vermeyi başardığını söyledi. Kendisinin Gerze'de hizmet vermeye başladığından dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Belovacıklı, "İlçemizde böyle faydalı bir Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduğu için Gerzeli Uzman Diyetisyenimize teşekkür ederiz" dedi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül