Sağlık
Giriş Tarihi : 06-09-2015 15:31   Güncelleme : 06-09-2015 22:25

Hacamat Hakkında Bilinmeyenler...

Sinop’ta sağlık alanında Alternatif Tıp dalında hizmet vermekte olan Şifa Alternatif Tıp Merkezi çalışmalarını ilçelerde de sürdürüyor.

Hacamat Hakkında Bilinmeyenler...

İlçemizde de Alternatif Tıp alanında çalışmalar yapan ‘Şifa Alternatif Tıp Merkezi’ Müdürü Doğal terapiler uzmanı Elmas Aksakal Çulha, bizlere Hacamat ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Peygamber efendimizin bir sünneti olarak uygulanan ve uzun bir tarihsel geçmişe sahip olan, halk arasında kupa tedavisi olarak da bilinen “hacamat” tedavisinin, Şifa Alternatif Tıp Merkezi'nde en modern şekliyle uygulanmaktadır.”dedi.

 Elmas Aksakal Çulha; “Merkezimizde uygulanan ve özellikle migren ağrılarının kesin çözümü olarak görülen hacamat tedavisi, bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel boyun ve kireçlenmeye bağlı ağrıların giderilmesinde büyük yarar sağlamaktadır. Hacamat tedavisinde vücuttan çıkarılan pis kanla birlikte zararlı gaz toksinleri ve fazla asitlerde atılarak vücudumuzda adeta bir gençleşme hissi uyanmakta.

Tedavi sayesinde damarlarda yaşanan tıkanıklık sorunları giderilir, bağışıklık sistemi düzene girer. Sağladığı akupunktur etkisi sayesinde kan üretimi ile görevli organları uyarır, psikolojik bir takım rahatsızlıklarda sinir sistemini rahatlatır. Bel ve boyun fıtığı rahatsızlıklarında fıtık bölgesini rahatlatır” dedi.

Doğal terapiler uzmanı Elmas Aksakal Çulha Hacamat Hicri takvime ve Peygamber efendimizin Hadisi Şerifine göre ayın 15’inden sonraki tek günlerde yapılmasının daha uygun olduğunu ifade etti.

Sünnete uygun olarak yapılması düşünülen hacamat ilkbahar ve sonbahar aylarında tavsiye edilmektedir. Bu döneme denk gelen hicri ayların 17,19 ve 21. Günleri en faydalı günlerdir. Bu dönemlerin ayın çekim gücüyle ilgili olduğu ve vücutta bununla ilgili etkilenme olacağı belirtilmektedir. Hacamatın aç karnına yapılması tavsiye edilmektedir. Takriben 3-4 saat öncesi yeme içme kesilmesi yeterlidir. Hayvansal gıdaların hacamattan 24 saat öncesi ve sonrası yenmemesi uygundur. Hacamat sonrası 2 saat aç kalınması bir şey yenmemesi gerekmekte bu süre zarfında bal şerbeti tavsiye edilmekte. Aynı zamanda kişinin bir gün süre ile yıkanmaması önerilmemektedir"

"HACAMAT KİMLERE ÖNERİLMEZ"

Hacamatın 2 yaş altı çocuklara tavsiye edilmemekte 2 yaş üzeri çocuklarda da psikolojik travma oluşturabileceği için dikkatli olunmalıdır. 70 yaşın üzerinde kişilerde de dikkatli olunmalıdır. Korkan ve panik halindeki kişilerde az sayıda kupa ile başlanıp arttırılabilir. Ciddi rahatsızlığı olanlarda uzman görüşü alınmalıdır

hakan akbaşhakan akbaş