Sağlık
Giriş Tarihi : 18-03-2019 18:59   Güncelleme : 19-03-2019 09:53

Hastane İçin İlk Kazma Vuruldu

Dikmen'e Dört Dörtlük Entegre Sağlık Merkezi

Hastane İçin İlk Kazma Vuruldu

Dikmen’e yeni bir Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yapılması için düğmeye basıldı.

Eski sağlık ocağının yıkılarak yerine tam donanımlı, yeni bir sağlık tesisinin inşa edilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk kepçe darbesini Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş vurdu.

Maviş, "Daha önce size söz verdiğimiz şekilde Entegre Sağlık Merkezimizin Sağlık Bakanlığımız tarafından olurunu aldık. İnşallah Dikmen halkı bundan sonra en iyi hizmeti alacak" dedi.  

İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşen, "Entegre Sağlık Merkezinin yıkım ve yapımı ile ilgili gerekli ödeneğin olduğunu kaydederek, elimizde dört hastane yapımına yetecek nakdimiz var. En kısa zamanda Yapım ihalesi Özel İdare tarafından gerçekleştirilecek ve Dikmen dört dörtlük bir sağlık kuruluşuna sahip olacaktır. Sağlık tesisi noktasında en sıkıntılı yerimiz Dikmen İlçesindeydi. Sn Milletvekilimizin de desteğiyle buraya güzel bir tesis yapılacak. İnşallah yapılacak Entegre Sağlık Merkezimizde 24 saat sağlık hizmeti verilecek. Burada iki Aile Uzmanımız, Toplum Sağlığı Merkezimiz ve 112 Acil İstasyonumuz binamızda hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

Erşen, yıkılan Sağlık Ocağının geçici olarak Dikmen İlçe Tarım Müdürlüğüne taşındığını, vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamadan buradan sağlık hizmetlerini almaya devam ettiğini söyledi.

       

hakan akbaşhakan akbaş