Sağlık
Giriş Tarihi : 11-01-2018 15:14

İl Verem Kontrol Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl düzeyinde tüberküloz kontrol hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 2017 yılı genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Verem Kontrol Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Erşan Başkanlığında yapılan, Sinop TSM Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısı Sinop’ta gerçekleştirildi.

Kontrol kurulunda bulunan 13 katılımcının iştirak ettiği toplantı Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan başkanlığında gerçekleştirildi.

Tüberküloz Sinop İl Koordinatörünün sunumuyla devam eden toplantıda konuşma yapan Dr. Hakan Çaypınar; “Tüberküloz’un sosyal bir hastalık olması sebebiyle bu hastalıkla ilgili yürütülen bütün faaliyetlerin toplum, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, tüberkülozla ilgili yürütülen her sürecin birçok paydaşı bulunmaktadır. Ortaya çıkan problemlerin aşılabilmesi ve hizmetlerin standart hale getirilebilmesi için bu sürecin hem takip edilmesi hem de paydaşların çok iyi koordine edilmesi gerektiğine vurgu yapan Dr. Hakan Çaypınar tüberküloz hastalığı ile ilgili mücadelenin ilimizde artarak devam edeceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halit Kolukırık yapılan değerlendirme toplantısında Sinop genelinde ki Tüberküloz verileriyle ilgili kapsamlı bilgilendirme yapıldığını kaydederek Sinop TSM olarak bu hastaların röntgenlerinin, laboratuvar sonuçlarının takip edilerek Sinop ve ilçelerinde tedavilerin yapılmakta olduğunu kaydetti.

hakan akbaşhakan akbaş