Sağlık
Giriş Tarihi : 25-08-2016 14:47   Güncelleme : 25-08-2016 16:09

Mobil Sağlık Aracı Vatandaşları Bilgilendirdi

Vatandaşların akciğer hastalıkları ve akciğer kanseriyle ilgili bilinçlendirilmesi amaçlanarak hükümet meydanında akciğer maketi kurularak mobil sağlık aracında slayt gösterimi yapıldı

Mobil Sağlık Aracı Vatandaşları Bilgilendirdi
 Gerze Toplum Sağlığı Merkezi tarafından akciğer hastalıkları ve akciğer kanseri konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla mobil bilgilendirme aracı ilçemiz Hükümet Konağı meydanında hizmet vermeye başladı.

Kısa süreliğine hükümet meydanında kalacak olan mobil bilgilendirme aracında ebe Yasemin Konuk, Hemşire Nevriye Aydilek ve sağlık çalışanı Hasan Duman olmak üzere 3 personel hizmet vermekte.

Vatandaşların akciğer hastalıkları ve akciğer kanseriyle ilgili bilinçlendirilmesi amaçlanarak hükümet meydanında akciğer maketi kurularak slayt gösterimi yapıldı.

Yapılan bilgilendirme semineri ve slayt gösteriminde;Kanser konusunda en büyük suçlunun sigara olduğu daha sonra genetik faktörler ve tüketilen gıdaların başı çektiği vurgulanarak belirtildi. Sigara Kullanımının 13 farklı kansere neden olduğu bunların: Mide, pankreas, karaciğer, idrar torbası, böbrek, rahim ağzı kanseri, miyeloid lösemi, akciğer, ağız boşluğu, geniz ve sinüsler, yutak, gırtlak, yemek borusu kanserleri olarak sayılabilir denildi.

Hastalıklardan korunmada bilinçlenme, belirtileri erken fark edebilme ve erken tanının önemine vurgu yapan sağlık görevlileri gerçekleştirdikleri seminerler ile toplum bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyerek sosyal sorumluluk anlayışı ile gerçekleştirdikleri seminerlere devam edeceklerini söylediler.

 

Seda ŞengülSeda Şengül