Sağlık
Giriş Tarihi : 02-03-2015 11:24   Güncelleme : 02-03-2015 16:11

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Hakaret Karşılıksız Kalmadı

2013-2014 tarihleri arasında Gerze Devlet Hastanesinde çalışan Dr. Bircan Özçelik’e bir hastanın hakaret etmesi sonrasında başlatılan Beyaz Kod uygulanması mahkeme kararıyla neticelendi.

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Hakaret Karşılıksız Kalmadı
Edinilen bilgiye göre 2013-2014 tarihleri arasında Gerze Devlet Hastanesinde çalışan Dr. Bircan Özçelik’e bir hastanın hakaret etmesi sonrasında başlatılan Beyaz Kod uygulanması mahkeme kararıyla neticelendi.

Yaklaşık bir yıl hastanemizde çalışan ve daha sonra istifa ederek ilçemizden ayrılan hekimimiz bizlere göndermiş olduğu yazısında“Ben de Sinop -Erfelek'liyim. Memleketimle hep övündüm. Göreve gelirken de çok mutlu başlamıştım ama yaşanan olumsuzlar beni de pes ettirdi. Gerze Devlet Hastanesi'nde hep hekim sıkıntısı olduğunu biliyorum, buraya gelen hekimler süresini doldurmadan gidiyor. Benim yaşamış olduğum olayın kamuoyuna örnek teşkil etmesi için konuyu sizlerle paylaştım” derken,  ilgili mahkemenin hekime yapılan hakaretten dolayı zanlıya 1 yıl hapis cezası verdiği, şahsın daha önceden her hangi bir suç işlemediğinden dolayı verilen cezayı para cezasına dönüştürdüğü öğrenildi.

hakan akbaşhakan akbaş