Sağlık
Giriş Tarihi : 16-03-2020 18:51   Güncelleme : 20-03-2020 18:56

Sağlık Kuruluşlarını Meşgul Etmeyin

Gerze Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimleri sağlık kuruluşlarını meşgul etmemek adına Gerzeli vatandaşlara rica mahiyetinde bir açıklamada bulundu.

Sağlık Kuruluşlarını Meşgul Etmeyin

Ülkemizde korona virüsü vaka sayısının her geçen gün çoğalmasıyla vatandaşların tedirginlikleri de artmaya başladı. Korona virüsle ilgili resmi kurumlardan vatandaşları bilinçlendirmek adına gelen açıklanmaların ardından ilçemiz Aile ve Toplum Sağlığı Merkezin doktorları, önemli bir durum olmadığı takdirde sağlık kuruluşlarının gereksiz meşgul edilmemesi, hastalık kapma riskinin göz önünde bulundurularak vatandaşların yalnızca acil ve zorunlu hallerde sağlık kuruluşlarına gitmeleri gerektiği açıklandı.

Yapılan açıklamada kronik hastalığı olan vatandaşların ilaçlarının bitmiş olması halinde, ilaç rapor süresi dolmuş olsa dahi Haziran ayı sonuna kadar eczanelerden direk olarak temin edilebileceği özellikle ilaç raporunu yenilemek isteyen vatandaşların sağlık kuruluşlarını şu dönemde meşgul etmemeleri gerektiği vurgulandı.

Ayrıca Umre’den dönen vatandaşların kendilerini 14 gün karantinaya alması evden çıkmaması ve ziyaretçi kabul etmemelerinin önemi vurgulandı.

AdminAdmin