Sağlık
Giriş Tarihi : 16-03-2012 00:44   Güncelleme : 16-03-2012 00:44

Sağlık Müdüründen Gerze'ye Özel

İl sağlık Müdürü "Bizim İşimiz Sağlık"

Sağlık Müdüründen Gerze'ye Özel

İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz Gerze Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Ziyaretinde bir süre Başhekim Dr. Şevket Terkan ve Hastane Müdürü Selim Özen ile bilgi alışverişinde bulunan İl Sağlık Müdürü Açıkgöz, daha sonra hastaneyi gezerek, eksiklikler ve yeni projelerle ilgili çeşitli bilgiler aldı. Sonrasında Gerze Devlet Hastanesine  yeni atanan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdullah Kurhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Gerze Devlet Hastanesindeki hizmet kalitesinin günden güne arttığını, yeni atamalarla Uzman Doktor açığının giderilmeye çalışıldığını, eksik branşlardaki açığın giderilmesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü, Dahiliye, Kadın Doğum, Genel Cerrahi, Anestezi, Aile Hekimi kadroları aktif olarak hizmet vermektedir.”dedi.


Kadın Doğum ve Çocuk Uzmanı Kadrosu (Personel Dağıtım Cetveli -PDC) artık Gerze Devlet Hastanesi için açılmıştır. Kadın Doğum Uzmanımız Gerze Devlet Hastanemizde görevine başladı, bundan sonraki ilk atamalar da muhtemelen Çocuk Uzmanı Gerze’yi tercih ederek gelecektir. Bizler geçici görevlendirmelerle her hastanemize bir uzman gönderebilirdik. Fakat bizler Gerze Devlet Hastanesinin PDC’sinin açılmasının önemine değindik. Bundan sonra hastanemizde belirtilen branşlarda sürekli uzman doktorlarımız bulunacaktır.”dedi.


Açıkgöz, “ herkesin kendi işini yapmasını, kimsenin başkasının işine müdahil olmamasını vurgulayarak bizim işimiz sağlık, biz bu alanda insanlarımıza en güzel hizmetler sunmaya amaçladık  diyerek daha önceden Gerze Devlet Hastanesinin doluluk oranının %14 olduğunu şimdi ise bu oranın %68 seviyelerine çıkmıştır.” Dedi.

Açıkgöz, “ Gerze ve Dikmen ilçelerindeki Diyaliz hastalarının Gerze Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet alabilmeleri için düzenlemeler yaptıklarını ve en geç Mayıs- Haziran gibi Diyaliz ünitesinin açılacağı müjdesini vererek bundan sonra hastanelerimiz birbiriyle hizmet yarışında olacaktır.” Dedi.

İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz’ün Gerze Devlet Hastanesine yapmış olduğu ziyarette hazır bulunan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Cumhur Kurt ise hastanede sıkıntıların minimize edildiğini vurgulayarak, İl Sağlık Müdürünün Gerze’ye olan ilgisinin oldukça iyi olduğunu, Başhekim Terkan’ın ise hizmetin kalitesinin artırılması noktasındaki performansının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Kurt, ayrıca Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Beyin hastanenin güçlendirilmesi noktasındaki desteklerini hatırlatarak, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek ‘Bizim tek arzumuz, buraların  siyasi çekişmelerden uzak bir yer olmasıdır’ dedi.

43. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülük kapsamında Gerze Devlet Hastanesinde göreve başlayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdullah Kurhan 1984 Bursa Doğumlu,  Çapa Mezunu olan Kurhan, Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İhtisasını tamamlamıştır.

AdminAdmin