Sağlık
Giriş Tarihi : 27-11-2020 10:00   Güncelleme : 27-11-2020 10:16

“SAĞLIK, SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel ve İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan Sinop eski Atatürk Devlet Hastanesi binasının bir an önce pandemi binası olarak hizmete sokulması gerektiğini beyan eden ortak bir basın açıklaması yaptılar

“SAĞLIK, SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR”

SAĞLIK, SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR

Ortak açıklamada; " Sağlık, siyaset üstü bir konudur. Siyasi Parti İl Başkanları olarak değil, vatandaş olarak, halk olarak konuşuyoruz. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde pandemi sürecinden dolayı yer kalmamıştır. Hastalarımız artık diğer illere sevk ediliyor ya da evlerine gönderiliyorlar.

Pandemi sürecinin başında iktidar partisi yetkililerince Devlet Hastanesi eski hizmet binasının Pandemi Hastanesi olarak devreye sokulacağı söylenmişti. Fakat pandemide ikinci dalga yaşanmakta ve üçüncü dalganın da gelmesi beklenmekteyken, halen Pandemi Hastanesi açılamamıştır. Sürecin nereye varacağı ve ne kadar süreceği belirsizdir. Verilen sözün bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz.

Sağlık her şeyden daha önemlidir. Covid-19 salgınından birçok vatandaşımız etkilendi. Şu anda salgın Sinop’ta pik yapmış durumda. Devlet hastanesi eski binasının bir an önce açılması gerekiyor. Halkımızın da bu konuya sahip çıkmasını istiyoruz.

Biz bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyor, üzerimize düşen ne varsa elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzun sözünü veriyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor, hasta olanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hemşehrilerimizi salgının pik yaptığı bu dönemde bilhassa özenli ve tedbirli olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin