Sağlık
Giriş Tarihi : 04-10-2018 18:02   Güncelleme : 04-10-2018 18:24

"Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa"

“Adım Adım Sağlık İçin Harekete Geç” sloganıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi

"Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa"

Gerze Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Adım Adım Sağlık İçin Harekete Geç” sloganıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüşe Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Terkan, Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Orbay Tutku Seren, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

4 Ekim Perşembe günü (bugün) saat: 16.30’da gerçekleşen yürüyüş Hükümet Konağı önünden başlayıp sahil turu atıldıktan sonra İş Bankası önünde son buldu.

Yürüyüşe katılanlara bilgilendirici broşür dağıtılırken “Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa”, “Adım Adım Sağlık İçin Harekete Geç” gibi yazılı pankartlar yürüyüşe katılanlar tarafından ellerde taşındı.

Yürüyüş sonrasında kısa bir açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Orbay Tutku Seren, hareketli yaşam tarzının yaygınlaşması ve sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik organize ettiklerini ifade etti.

Dr. Seren, Sağlık Bakanlığının 'Her gün 10 bin adım' çağrısı yaptığını hatırlatarak sağlıklı yaşam için yürüyüş yapılması gerektiğinin altını çizdi.

   

Seda ŞengülSeda Şengül