Sağlık
Giriş Tarihi : 15-02-2019 11:15   Güncelleme : 15-02-2019 11:30

Şifa Deposu Kelle Paça Çorbası

Kış aylarında düşen vücut direncinin imdadına şifa deposu "kelle paça çorbası" yetişiyor

Şifa Deposu Kelle Paça Çorbası

Özellikle kış aylarında daha fazla tüketilen kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Düşen vücut direncine ilaç gibi gelen bu mucize çorbanın birçok faydası var.

İlçemizde yaklaşık 25 yıldır lokantacılık hizmeti veren Lokanta 95’in sahibi Sefer Baş (Sefer Usta), bu eşsiz lezzeti nasıl hazırladığını tek tek anlattı. Oldukça fazla bir şekilde Gerze’de de sevilen ve tüketilen kelle paça çorbasını içmek isteyen vatandaşlar Sefer Usta’nın lokantasına uğramadan geçmiyor.

Sefer Usta, bu lezzetli çorbanın sırrını gazetemize anlattı. Her gün taze taze müşterilerine servis ettiği bu doğal şifa kaynağı çorbanın hazırlanışının oldukça zahmetli olduğunu söyleyen Sefer Usta, en önemli hususun hijyen olduğunu üstüne basa basa vurguladı.

Doktorların da ortak görüşü olan ve insan sağlığına çok faydaları bulunan kelle paça çorbasının günün 24 saati tüketildiğini söyleyen Sefer Usta, hazırladığı çorbada genellikle dana kellesi kullandığını belirterek; “Kellenin yenmeyecek yerlerini temizleyip suya koyuyoruz. Kanı süzülüp temizlendikten sonra özel bir karışımımızla kelleyi ocakta pişiriyoruz. Hazırladığımız paça sosu, pişen etlerimizle karıştırıp sirke, sarımsak ve limon ile servis ediyoruz” dedi.

“Aşçı sırrını paylaşmaz” diyen Sefer Usta, hazırladığı çorbanın asıl lezzetini veren sırrı tabi ki paylaşmayacağını da kelle paça severlerden af dileyerek sözlerine ekledi.

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Hazırlanması titizlik ve emek isteyen kelle paça çorbasının müdavimi çok. Lezzeti bir yana, kelle paça çorbası sağlığa faydalarıyla da biliniyor.

Kelle paça çorbası, bağışıklığı güçlendiriyor. Bu özelliğiyle mevsim geçişlerinde, grip salgınının başladığı kış aylarında bol bol kelle paça çorbası tüketerek tüm aileyi hastalıklardan koruyabilirsiniz. Kırık-çıkık gibi ortopedik sıkıntılar yaşayanlara da doktorlar tarafından kelle paça çorbası tüketmeleri öneriliyor. Bunun nedeni kelle paça çorbasının içinde bulunan kolajen. Kolajen eklemlerin kendi kendini onarmasını sağlayan mucizevi bir bileşen. Kelle paça çorbasında en doğalından bol bol kolajen var. Kırığınız çıkığınız olmasa bile eklem ağrılarından ya da kemik erimesinden müzdaripseniz kelle paça çorbasına mutlaka bir şans verin.

Kolajen cildin de yapıtaşlarından biri. Düzenli tüketildiğince cildin elastikiyetini korumasını sağlıyor. Yani yaşlanma etkilerini geciktiriyor.

  

Seda ŞengülSeda Şengül