Sağlık
Giriş Tarihi : 02-10-2020 16:36   Güncelleme : 02-10-2020 17:15

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Sınıf Atladı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, B hizmet rolünden A-2 hizmet rolüne yükseldi

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Sınıf Atladı

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve beraberinde Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yalçın Atlı, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muharrem Doğan, Atatürk Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Murat Mutlu, İdari ve Mali İşler Müdürü Remzi Yeşil, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hasan Ekiz’den oluşan heyet ile birlikte Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin B hizmet rolünden A-2 hizmet rolüne yükselmesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Sinoplulara, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin hizmet rolünün yükselmesi haberini vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Maviş, “Sinop Atatürk Devlet Hastanemiz dün itibariyle B hizmet rolünden, A-2 hizmet rolüne yükseldi.

Hastanemizin hizmet rolünün değişmesi ile birlikte, Uzman hekim ve yan dal uzmanı hekim sayımız da artış olacak. 3. basamak yoğun bakım yatak kapasitemiz artacak, ameliyathane hizmetlerinin çeşidi ve sayısı artmış olacak.

Yeni doğan, çocuk ve erişkin yoğun bakım yataklarında kapasite artırılarak İl dışına sevklerin en aza indirilmesi sağlanacak.

Tam donanımlı acil servis hizmeti verilecek ve 4 ana branşta 24 saat hizmet verecek sürekli uzman hekim bulunması sağlanacak. Hemşehrilerimiz il dışına çıkmadan her türlü sağlık hizmetine kesintisiz ve kaliteli bir şekilde erişebilecekler.

Öncelikle ben bunun bütün Sinoplu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hastanemizin, sağlık altyapısının güçlendirilmesi noktasında gerek geçmiş dönem gerekse bu yeni dönemde çok ciddi adımlar attık.

Bu anlamda Durağan Devlet Hastanesi, Boyabat Devlet Hastanesi ve Ayancık Devlet Hastanesi binalarının yenilenmesi, aynı zamanda yatak kapasitelerinin ve yoğun bakım ünitelerinin artırılması da sağlık altyapımızın ilçelerde de yükselmesi adına önemli bir katkı sağladı.

Bunun yanı sıra şuan da Dikmen ve Erfelek Sağlık Merkezleri inşaatlarımız bitti ve geçici kabul aşamasına gelindi.

Gerze Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servisimiz hizmete girdi. Aynı zamanda Türkeli, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinde, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 acil servis hizmet binalarının inşaatları devam ediyor, neredeyse tamamlanmak üzere.

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanımız Samsun’da yaptığı bölge toplantısında, Erfelek Devlet Hastanesi ihalesinin 4 Kasımda yapılacağı, Türkeli Devlet Hastanemizin de proje çalışmalarına başlandığını kamuoyuna duyurdu.

Bu gelişmelerle birlikte, Sinop’ta sağlık altyapısı artık iyice güçlenmiş ve büyük oranda da başarılı bir hale gelmiş olacak.

Atatürk Devlet Hastanemizin A-2 sınıfına yükseltilmesini onaylayan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya ve Bakanlık yetkililerimize şükranlarımı sunuyor; sürece sağladıkları değerli katkılar için Sinop Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu'na, İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun’a, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Fatih Reyhanlıoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum.

Sinopumuza hayırlı olsun.

Ayrıca, pandemi sürecinin başından bu yana ailelerinden, eşlerinden, evlerinden, çocuklarından feragat ederek çok büyük bir fedakârlık ortaya koyan sağlık çalışanlarımızın hepsini, hepinizin huzurunda kutluyorum.” dedi.

Rol Değişikliği Sağlık Bakanlığının Bizi Desteklemesi İçin Önemli Bir Adım Olacak

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Fatih Reyhanlıoğlu ise, “milletvekilimizin de ifade ettiği gibi hizmet rolü değişikliği Sinop’a katkı sağlayacak. Özellikle Sinop’un uzman hekim kadrosunun artması ve dışa bağımlılığın azalması noktasında bize çok büyük katkıları olacak. Rol değişikliğimiz, sağlık bakanlığının yan dal noktasında bizi desteklemesi için de önemli bir adım olacak.

Ayancık Devlet Hastanesinde dijital hastane sertifikamızı aldık; bu sertifika hastanın girişinden serviste yatışına, hastaneden taburcu oluncaya kadar tüm işlemlerinin elektronik ortamda yapılması, kayıt altına alınması ve tedavi takip süreçlerinin hızlanması noktasında katkısı olacak.

Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat Devlet Hastanesi için de bu süreci başlattık. Kısa sürede buradaki altyapı çalışmalarımızı da tamamlayıp sertifikaları alacağız.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muharrem Doğan, koronavirüs süreci ile ilgili basın mensuplarının sorduğu sorulara yanıt verdi

Başhekim Doğan, covid-19 dolayısıyla hastanede 20 hastanın tedavi gördüğünü belirterek, “hastanemizin yatak kapasitesi normal şartlarda 350 yatak fakat afet durumlarında yatak sayımızı 478 yatağa kadar çıkarmak için gerekli altyapımız mevcut.

Yoğun bakım yatak sayımız şuan da 72,  çok kısa bir sürede 92 yatağa yükselteceğiz. 92 yatağın 6 tanesi yeni doğan yoğun bakımı, geri kalan 86 yatağı da yetişkin yoğun bakımı haline getireceğiz.

Bugün 350 yatağımız ve 72 yoğun bakım yatağımız mevcut. Pandemi sürecinde yatak sayımızı günden güne veya haftadan haftaya değiştiriyoruz. Vaka sayılarında azalma oldukça temiz katlardaki yatak sayımızı artıyoruz.

İki hafta öncesine göre vaka sayımızda şuan için bir azalma var. Şuan yoğun bakımda 8 tanesi entübe hasta olmak üzere covid-19 tedavisi gören hasta sayımız 20.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin