Sağlık
Giriş Tarihi : 02-06-2020 15:22   Güncelleme : 02-06-2020 16:10

Sinop’ un Yoğun Bakım Kapasitesi Artırıldı

Sinop genelinde 68 olan yoğun bakım yatak sayısı artırılarak toplamda 89’a ulaştı

Sinop’ un Yoğun Bakım Kapasitesi Artırıldı

Sinop’ta yoğun bakım hizmeti, 2011 yılında Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde 12 yataklı 2.Basamak yoğun bakım ünitesi ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi bünyesinde 4 yataklı 1.Basamak yoğun bakım ünitesi açılarak faaliyet göstermeye başlamıştı.

2020 Ocak ayı itibariyle Sinop genelinde 68 olan yoğun bakım yatak sayısı; Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde açılan 15 yataklı 2.Basamak yoğun bakım ünitesi ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’nde açılan 6 yataklı 2.Basamak yoğun bakım servisi ile %30 artırılarak toplam da 89’a ulaştı.

Sağlık Tesislerinin yatak kapasiteleri ve rol-grup değişimine paralel olarak yoğun bakım yatak sayılarını da her geçen gün artırdıklarını belirten Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu;

"Sağlık hizmeti sunumunda önemli rol oynayan yoğun bakım tedavi hizmetleri, Dünya genelinde yayılan ve ülkemizde de görülen korona virüs salgını nedeniyle daha da önem kazandı.

Bu sebeple Sinop bünyesinde hizmet veren Yoğun Bakım kapasiteleri genişletildi ve ilk defa ilçe sağlık tesislerinde 2. Basamak yoğun bakım hizmeti verilmeye başlanmış oldu.

Bu durumda il dışına ambulansla yapılan sevklerin azalması ile 112 Acil Yardım ambulanslarının il içinde daha etkin hizmet vermesi; hasta ve hasta yakınlarının yoğun bakım tedavisi için il dışına gitmek zorunda kalmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Böylelikle hem hasta mağduriyetinin önüne geçilmiş hem de yerinde ve etkin sağlık hizmeti verilme hedefine daha da yaklaşılmış olacak." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin