Sağlık
Giriş Tarihi : 02-02-2017 15:39   Güncelleme : 02-02-2017 15:53

Sinop'ta İlk Anjiyo Başarıyla Gerçekleştirildi

Atatürk Devlet Hastanesinde ilk Anjiyo başarılı bir şekilde gerçekleştirildi

Sinop'ta İlk Anjiyo Başarıyla Gerçekleştirildi
Sinop Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde ilk Anjiyo başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Uzm. Dr. Emre Aruğ Aslan ve Uzm. Dr. Atike Nazlı Akciğer tarafından gerçekleştirilen Anjiyo Sinoplular için de umut oldu.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayeti ile Kardiyoloji Polikliniğine başvuran Salih Zurnacı Sinop’ta gerçekleşen ilk Anjiyo hastası oldu. Uzm. Dr. Emre Aruğ Aslan, ilk hastaları olan Salih Zurnacı’nın (49) göğüs ağrısı şikayeti ile Polikliniğe geldiğini, hastaya yapılan tetkiklerin ve efor testinin pozitif çıkması üzerine Anjiyo yapılmasına karar verildiğini söyledi. İlk gerçekleştirilen anjiyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hastanın durumunun iyi olmasından mutluluk duyan Uzm. Dr. Emre Aruğ Aslan ve Uzm. Dr. Atike Nazlı Akciğer zamanla anjiyo tedavilerinin burada yapılacağını ve kalp hastaları için ellerinden geleceğini yapacaklarını dile getirdiler. Genç Uzman Doktorların bu konuda hevesli oldukları da gözlerden kaçmadı. Genç Doktorların yaklaşık iki yıldır Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde hizmet verdikleri öğrenildi.

Genel Sekreter Op. Dr. Alper Delier; Sağlık Tesislerine başvuran hastalara her türlü sağlık hizmetini vermeyi hedeflediklerini belirtti. Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte çevre illere Anjiyo yaptırmak için Sağlık Tesisimizden il dışına yapılan sevklerin de büyük bir oranda azalacağını dile getiren Delier “Anjiyografi Ünitesinin İlimiz ve hepimiz için hayırlı olmasını dilerim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül