Sağlık
Giriş Tarihi : 17-07-2018 11:42   Güncelleme : 17-07-2018 12:23

Sizde sigarayı bırakabilirsiniz!

İlçemiz Yakup Ağa konağı önünde mobil sağlık otobüsünde bulunan görevliler vatandaşlara broşürler dağıtarak sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlattılar

Sizde sigarayı bırakabilirsiniz!

Gerze Toplum Sağlığı Merkezi vatandaşlara sağlıklı yaşamın nasıl olması gerektiği konusunda bilgilendirme çalışması yaptı.

İlçemiz Yakup Ağa konağı önünde mobil sağlık otobüsünde bulunan görevliler vatandaşlara broşürler dağıtarak sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlattılar.

Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerin en fazla üstünde durdukları konu Erken Teşhis. Her hastalığın tedavisinin ilk aşaması olan Erken Teşhisin hayati önem taşıdığı belirtildi.

Antibiyotik Masum Değil
Günümüzde antibiyotik kullanımı oldukça yaygınlaştı. Mobil araçta antibiyotik kullanımı ile ilgili de uyarılarda bulunuldu.

Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş uyarılara göre;

-Hekiminiz yazmadıkça antibiyotik kullanmayın
-Talep etmeyin
- Antibiyotikte değil sağlıkta ısrarcı olun

Antibiyotiğin gereksiz ve yanlış kullanımı bakterilerin direnç kazanmasına neden olur.

Sigarasız Hava Sahası
Ülkemizde birçok hastalığın sebebi olan sigara sağlığın baş düşmanı olarak görülüyor. Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, vatandaşların sigarayı niçin bırakması gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Kanser, kalp krizi geçirme, diyabet, katarakt gibi birçok tehlikeli hastalığa yol açan sigarayı bırakmak sanıldığı kadar zor olmayabilir.

Sigara bırakmada size en çok yardımcı olacak şey ailenizden biridir. Sigara içme isteği geldiğinde sizi engelleyebilir. Bırakmaya karar verdiğinizde yapmanız gerekenler; Bol su içmek, spor yapmak, müzik dinlemek, bol hareket etmek ve elleri meşgul edecek aktiviteler yapmak faydalı olacaktır.

Sigarayı bırakarak sağlıklı bir yaşam isteyen tüm vatandaşlar Sigara Bırakma Danışma Hattı 171 'i arayarak yardım alabilirler.

Seda ŞengülSeda Şengül