Sağlık
Giriş Tarihi : 05-01-2012 22:57   Güncelleme : 05-01-2012 22:57

Veremle Mücadelede Başarılıyız

Açıkgöz, Verem'le Mücadeledeki Başarımız %92,3

Veremle Mücadelede Başarılıyız

65. Verem savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası Sinop Verem Savaş Dispanserlerinde yapılan etkinlikte Ülkemizde ve Sinop ilinde gelinen nokta konusunda bilgi verildi.

Verem Savaş Dispanserinde yapılan törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Sinop Devlet Hastanesi Baştabib’i Op.Dr.M.Feryat Demirhan ve dispanser çalışanları iştirak etti.


Vali Cengiz, Dispanserde yapmış olduğu incelemelerde “Sağlığın zor bir alan olduğunu, hasta psikolojisinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Biz memnuniyetten ziyade şikayetleri dile getiriyoruz. hasta haklarını  ön planda tutup, hasta şikayetlerini  en aza  indirmeliyiz ” dedi.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, hasta odaklı çalıştıklarını dile getirerek, dünyada  yılda,  yaklaşık 9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmaktadır. Her yıl 1,7 milyon insanın bu hastalıktan ölmekte olduğunu , Türkiye’de ise  her yıl yaklaşık 17 bin  tüberküloz vakasının kayıt altına alındığını belirtti.

ilimizde 2009 yılında 37, 2010 yılında 42 verem vakası görüldüğünü ,bu hastalığın  kalıtsal olmadığını,erken tanı ile hastalığın önlenmesinin ve tedavisinin mümkün olduğunu hastalığın önüne geçilebileceğini vurguladı.

Sağlık Müdürü Açıkgöz Sosyal Yardımlaşma Vakfının,ekonomik durumu iyi olmayan ve Tüberküloz hastası olan kişilere mağdur olmamaları  için para yardımında bulunulduğunu,

Sinop ilindeki verem hastalığının  tedavideki başarı oranının  % 92,3 oranında olduğunu açıkladı.
AdminAdmin