Sağlık
Giriş Tarihi : 01-12-2020 13:50   Güncelleme : 01-12-2020 14:10

Yoğun Bakım Yatak Kapasitesi Artırıldı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi ve Ayancık Devlet Hastanesi yoğun bakım yatak sayıları Sağlık Bakanlığının desteği ile artırılıyor

Yoğun Bakım Yatak Kapasitesi Artırıldı

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi şu an itibari ile 82 yoğun bakım yatak kapasitesi ile hizmet veriyor.

Yapılan yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde 8 yatak 2. Basamak yoğun bakım ve 2 yatak 1. Basamak toplamda 10 yatak artırılmış ve hizmete alınmıştır. Şu an itibari ile Sinop Atatürk Devlet Hastanesi 82 Yoğun Bakım Yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Ayrıca Bakanlık onayı ile ilave 12 yatak kapasiteli 2. Basamak yoğun bakım ünitesi için çalışmalar başlatılmıştır.

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde ise son teknoloji tıbbi cihazlar ile donatılmış 7 yataklı 2. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur.

Böylece Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde 13 yataklı 2. Basamak, 6 yataklı 1. Basamak ve 4 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olmak üzere toplam da 23 yatak kapasitesi ile hizmet verilmektedir. Ayancık Devlet Hastanesinde de 5 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi onayı bakanlığımızdan alınmış olup yapım çalışmaları sürdürülmektedir.

İlimizde yapım çalışmaları devam 17 yatak hariç hali hazırda 114 yatak Yoğun Bakım kapasitesi ile hizmet verilmektedir. Bu zorlu süreçte il ve ilçelerimizde kararlılıkla çalışan yönetici ekibimize ve tüm fedakârlıkları gösteren personellerimize teşekkür ederiz.

AdminAdmin