Siyaset
Giriş Tarihi : 09-09-2012 23:01   Güncelleme : 09-09-2012 23:01

89 Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Özgür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bunu kuvayi milliye ruhuna borçluyuz

89 Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Teşkilatı 89. Yıl Dönümü Dolayısı İle İskele Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk Sundu


Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Yapmış Olduğu Konuşmasında :
ATATÜRK CUMHURİYETİNE YÜREKTEN BAĞLI DEĞERLİ PARTİLİLERİM, YÜREĞİ BU ÜLKE İÇİN ÇARPAN SEVGİLİ DOSTLAR…

Konuşmama başlamadan önce; Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan 25 askerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar, ailelerine de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum
Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 89. yılı münasebetiyle Partimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN huzurunda O’na ve partimize bağlılığımızı belirtmek için toplanmış bulunuyoruz.
Cumhuriyet Halk Partimizin 89. Kuruluş yılını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.
Türk halkının; bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme tarihinin en büyük dersini vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük devrimci Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 89. kuruluş yıldönümüne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.
Tarihi kökleri Kurtuluş Savaşımızdan gelen, ilkeleri; Cumhuriyetçilik, Ulusçuluk, Devletçilik, Halkçılık, Laiklik ve Devrimcilik olan Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu, koruyucu ve en köklü partisidir.
Bu değerlere sahip olmanın coşkusunu ve gururunu yaşadığımız partimizin 89.kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet'ten önce kurulmuş, devlet kurmuş, ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş bir siyasal parti olması sebebiyle diğer siyasi partilerden farklı bir öneme sahiptir.
Köklü bir geçmişe sahip olan partimiz, önemli görevleri daha kurulduğu gün üstlenmiş ve kuruluşundan 50 gün sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuş, ülkemizin ve insanlarımızın çağdaş bir yapıya kavuşması için başlatılan devrimlerin öncüsü ve uygulayıcısı olmuştur. 9 Eylül 1923’te; bağımsız, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi, 89 yıldır, Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, bağımsızlığın, özgürlüğün, laikliğin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi olarak varlığını sürdürmüş, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar korumuş, aynı zamanda yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olmuştur.
Bugün bu topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşıyorsak; bunu yakın tarihimizde adını tarih sayfalarına yazdırmış olan Kuvayi Milliye ruhuna borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. İşgal altındaki bir coğrafyada, emperyalizmin tüm güçlerini vuruşa vuruşa kovan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi veren atalarımızı ve bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizi asla unutamayız.
Ülkemizin içine sürüklendiği kaos ortamında; iç sorunların yaşandığı, vurguncuların türediği, işbirlikçilerin boy gösterdiği, yoksulluk, yokluk, yolsuzluk ortamında sadakaya muhtaç insanlarımızın sayısının çok arttığı, ihanet, vatan hainliği, eşkıyalık, fırsatçılık ortamında topraklarımızın, yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın insafsızca talan edildiği, paylaşıldığı, dış güçlere peşkeş çekildiği, bölünmeye çalışıldığı ve bağımsızlığımızın tehlikeye düştüğü bugünlerde, buna dur diyecek fedakar, cesur, vatanına, milletine bağlı, her türlü tehlikeden korkmayan yurtseverlere ihtiyaç vardır. Atatürk ilkelerine ve düşünce sistemine inanan, bireysel, sosyal, siyasal, kültürel hak ve özgürlüklerine gerçek anlamda sahip çıkan, Laiklik anlayışının tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için din, dil, mezhep, vicdan, bireysel ve temel hak ve özgürlüklerinin güvencesi olduğunu bilen bilinçli bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmesi en büyük arzumuzdur…
Yaktığı meşaleyle yolumuzu aydınlatan büyük devrimci Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünceleri, bugün en tehlikeli biçimde sorgulanmaktadır. İnsanlık tarihinde olağanüstü bir uygarlık devrimi gerçekleştirmiş kişiyi; yok saymak isteyenlerin amacına hizmet edilmekte, yozlaşmış, içeriği boşaltılmış, biçimsel bir kalıba dönüştürülmüş ve adına "ileri demokrasi" denilen bir anlayışla Cumhuriyetimiz ve ulusal birliğimiz tehdit altına alınmak istenmektedir.
Bugün, her ne kadar Atatürk’ten ve O’nun yarattığı devrimlerden koparılmak istenen koşullarda yaşıyor ve yaşatılıyor olsak da, O’nun düşüncelerini yok etmek isteyenlere karşı olan mücadelemiz, kanımızın son damlasına kadar devam edecektir. Cumhuriyeti korumak ve kollamak görevimiz, Cumhuriyeti kurmak kadar zor olmasa da bu çok ciddi bir mücadeledir. Bu mücadele ancak inanan yüreklerde, inanan insanlarla yapılabilir, başarılabilir.
Maalesef son derece kötü yönetilen ve tek adam faşizmine doğru giden ülkemizde bizlerden başka, Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka; üstüne basa basa söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve Cumhuriyet Halk Parti'lilerden başka Atatürk'ün devrimlerine ve Cumhuriyete sahip çıkacak hiçbir kişi ya da kurum kalmamıştır. Bu nedenle görevimiz çok önemlidir. Hiçbir şekilde bizlere yakışmayacak şey, yılgınlık ve olumsuzluktur. O nedenle geleceğe daha inançlı, daha olumlu, daha el ele, daha omuz omuza olarak sevgiyle gireceğiz. Çünkü Cumhuriyetin ve ülkemizin bizlere çok ihtiyacı var.
Atatürk'ün, iki büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak, bize bu toprakları miras bırakan atalarımızın emanetini sahiplenerek, üniter devlet yapısını korumak, uzlaşma ve dayanışma içerisinde barış ve kardeşliği sağlamak hepimizin görevidir.
Gelişmiş bir Türkiye’de, özgür, eşit, üretken ve hakça paylaşan bir toplumda yaşamak isteyen her yurttaş, coşku ve azimle, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak için çalışmak zorundadır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; bugün bir kez daha, kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere yol arkadaşlarını ve Genel Başkanlarımızdan üyelerimize kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren tüm partililerimizi saygıyla, şükranla anıyor, minnet duygularımı ifade ediyorum.
Yıllardır aynı inanç ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermeyen, bağımsızlığın, özgürlüğün, laik Cumhuriyetin ve geleceğimizin güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partimizin 89. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. 9 Eylül 1923’te yakılan ışığın aydınlığında, coşku ve azimle Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak olan tüm örgüt üyelerime ve yüreği bu memleket için çarpan herkese sevgilerimi sunuyor; Sinop İl Örgütü adına hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Mustafa ACUN
CHP SİNOP İL BAŞKANI
AdminAdmin