Siyaset
Giriş Tarihi : 07-09-2015 16:37   Güncelleme : 07-09-2015 17:00

Acun, Tavrını Ortaya Koydu

Acun yapmış olduğu açıklamasında: Partimiz tekrar ön seçim yaparsa aday adaylığı başvurusu yapacağımı, aksi halde başvuruda bulunmayacağımı....

Acun, Tavrını Ortaya Koydu
CHP Sinop Eski İl Başkanı ve 25. Dönem Milletvekili Aday adayı Mustafa Acun Beyin gazetemize yollamış olduğu basın açıklaması:

 Değerli Hemşehrilerim, Sevgili Dostlar;

 

            Bilindiği üzere 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde aday olmak için; 25 Aralık 2014 tarihinde,  6 yıldır sürdürmekte olduğum CHP Sinop İl Başkanlığı görevinden istifa etmiş, partimizin "Önseçim" yapması halinde aday adaylığı için başvuru yapacağımı açıklamıştım.

            Takip eden süreçte; partimiz "Önseçim" kararı almış, "Parti içi Demokrasi"yi işletmiş ve 29 Mart 2015 günü tüm üyelerimizin katılımı ile Önseçim yapılmıştı.

            Değerli üyelerimizin takdiri ile 2. sıra Milletvekili adayı olmuştum. 7 Haziran 2015 günü yapılan seçimlere kadar her gün, gece-gündüz demeden ilçe ilçe, köy köy, kapı kapı dolaşarak CHP iktidarı için çalışmalarımızı yapmıştık. Sonuçta halkımızın tercihi ile partimiz 1 milletvekili çıkarabilmiş ve 1. sıra adayımız milletvekili seçilmişti.

            Seçim sonrası oluşan tabloda halkımız; 13 yıldır ülkeyi yöneten ve her geçen gün biraz daha karanlığa sürükleyen AKP'nin; tek başına iktidarına "dur" demiş, ülkede uzlaşma içinde bir yönetim istediğinin mesajını vermiştir. Yaşanan süreçte CHP'nin ÖNCE TÜRKİYE anlayışı içinde tüm iyi niyetli çabalarına rağmen diğer siyasi partilerin anlaşılmaz, uzlaşmaz tutumları sonucu hükümet kurulamamış ve 26. Dönem için 1 Kasım 2015 günü Erken Genel Seçim yapılması kararı alınmıştır.

            1 Kasım 2015 günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için partimiz "Önseçim yapmadan" adayların Genel Merkez tarafından belirlenmesi kararını almıştır.

            Bu anlayış çerçevesinde 1 Kasım 2015 günü yapılacak olan 26.Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerine yönelik olarak İlimizde de Önseçim veya eğilim yoklaması  yapılmadan adaylar belirlenecektir.

 

            Erken Genel Seçim kararının alınmasından sonra; partimiz tekrar önseçim yaparsa aday adaylığı başvurusu yapacağımı, aksi halde başvuruda bulunmayacağımı Partimiz Grup Başkanvekili Sn. Engin Altay, İl Başkanımız,  İlçe Başkanlarımız ve çalışma arkadaşlarımla paylaşmıştım.

            Aday adaylığı için Partimize başvurunun son günü olan bugün de; bu anlayışımı ve kararımı Partimizin değerli üyeleri, kamuoyu ve sevgili hemşehrilerimle paylaşmak istedim.

            Ben; bugüne kadar; "Siyaset bana ne verir ?" değil, "ben siyaset sayesinde halkımıza ne verebilirim" düşüncesi ile;  halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı için siyaset yapmaya çalıştım.

            Siyaset; duruş sergilemek, ilke ortaya koymak, ilkeli davranmayı sürdürerek fikrin ve ideolojin uğruna yılmadan mücadele edebilmektir. Makam, mevki, unvan uğruna; nokta kadar menfaat için, virgül kadar eğilmemektir.

            Benim meselem YAŞANACAK BİR TÜRKİYE meselesidir. Gün mücadele günüdür, duruşumuzdan taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz.

            Ateş çemberi ve kan gölüne dönmüş ülkemizde, her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken, analar kan ağlarken mücadelemizi bırakmayacağız. Ülkenin bölünmesine de tek adam tarafından yönetilme sevdasına da birlikte engel olacağız. Herkesin özlemini duyduğu YAŞANACAK BİR TÜRKİYE'Yİ hep birlikte el ele kuracağız.

            Bugünden itibaren yapılacak olan her türlü çalışmalar için partimizin bir neferi olarak; İl Başkanımızın, İlçe Başkanlarımızın ve Yöneticilerimizin yanlarında ve emirlerinde olduğumu, Genel Merkezimiz tarafından belirlenecek adaylarımızın ve partimizin başarısı için çalışma ve mücadele azmi içinde olacağımı tüm parti üyelerimizin, partimize gönül verenlerin ve kamuoyunun bilgisine sunarım.

 

            Saygılarımla...

            07 EYLÜL 2015


Mustafa ACUN                                                                                                        

CHP SİNOP Eski İL BŞK.

25. Dönem MV. Adayı

hakan akbaşhakan akbaş