Siyaset
Giriş Tarihi : 07-11-2017 15:45   Güncelleme : 08-11-2017 12:59

Ahmet Burma İcraatlarını Anlattı

Ak Parti Sinop İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ahmet Burma, 2014 yılından bugüne kadar yaptığı icraatları gazetemize anlattı. Aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi olan Burma, 3 yıllık süreçte birçok işi başararak köylere yardım eli uzattığını ifade etti.

Ahmet Burma İcraatlarını Anlattı

Ak Parti Sinop İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ahmet Burma, 2014 yılından bugüne kadar yaptığı icraatları gazetemize anlattı. Aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi olan Burma, 3 yıllık süreçte birçok işi başararak köylere yardım eli uzattığını ifade etti.

Seçildiği günden bu yana köylünün ihtiyaçları doğrultusunda çalıştığını ve köylülerin sorunlarını çözmek için uğraştığını anlatan Burma, şu ana kadar toplam 83 kilometrelik yolun asfaltlandığını belirtti. Yamacık, Pirahmet, Sarımsak, Bolalı ve Çağlayan grup yollarının birinci kat asfaltlarının atıldığını sözlerine ekledi.

Çakallı Köyü yolu, Belören grup yolu, Mahmuttırı, Yuvalı, Sarnıç, Başsökü ve Kızılcalı grup yollarının da tamamlandığını ifade eden İl Genel Meclis Üyesi, Yakadibi, Kuzsökü grup yolu ve merkez mahallesinin de tamamlandığını vurguladı. Kabanlar Köyü’nde, Kahramaneli ve Eymir grup yolunda da asfaltlanma yapıldığına dikkat çekti.

Abdaloğlu, Acısu, Kirençukuru, Sazak, Gürsökü, Tatlıcak grup yolunun birinci kat asfaltlarının tamamlandığını söyleyen Burma, Türkmen Köyü’nün deki çalışmaların da tamamlandığının müjdesini verdi. Asfalt malzemesinin en önemli kalemlerinden birini oluşturan elek altı malzemelerinin de Akgüney, Hacıselli ve Sarıyer köylerine döküldüğünü, Altınyayla, Tepealtı ve Yakadibi köylerine de alt yapı malzemeleri ve stabilize isteyen palaz malzemelerinin döşendiğini ifade etti; çalışmaların 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. Toplamda 42 köye elek altı ve palaz malzemesi döktüklerine vurgu yaptı.

Su sorunları gideriliyor

İçme sularıyla ilgili olarak da çalışmalarda bulunduklarını anlatan Burma, Yenikent’in içme suyuna kavuştuğunu söyledi. Çakallı’nın su sorunun gideriliğini, Gürsökü’nün içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirtti.

Burma, Abdaloğlu, Belören, Yaykıl, Karlı, Tatlıcak, Kahramaneli, Tepealtı ve diğer birçok köydeki içme suyu borularının değiştirildiğini ve köylere menfez çalışması yapıldığını sözlerine ekledi. İhtiyacı olan köylerin tamamının su borularının değiştiğini ve değiştirmeye devam edeceklerini belirtti. Köylülerin şadırvan ve köy konakları ihtiyacının da karşılandığını söyledi.

Yeni araçlar alındı

Burma, Gerze Özel İdare Şantiyesi’ne ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait araç parkurlarını büyük oranda yenilediklerini kaydederken, göreve geldiği tarihten bugüne kadar bir adet sıfır greyder, bir ekskavatör, bir adet sıfır kilometre Mercedes marka kamyon, sıfır CSP kepçe ve bir tane de Amarok marka bir pikap aldıklarını belirtti.

Gerze’ye birçok şey kazandırıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların bütün ihtiyaçlarının karşılandığına dikkat çeken Burma, ayrıca Haşim Zehra Tarı ve Yunus Emre Ortaokulu’nun inşaatının tamamlandığını, İmam Hatip Lisesi/nin de projesinin tamamlandığını dile getirdi. Gerze’nin tam göbeğinde yıllarca atıl bir vaziyette duran Tekel binasının da kendi özel girişimleri neticesinde çözüme kavuşturularak yıkıldığından bahseden Burma, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nü ilçemize kazandırdığını söyledi.

İlçemiz Jandarma Komutanlığı’na ait binaların yeniden projelendirilerek bunların yeniden yapılmasını sağladıklarını vurgulayan Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi, eski sağlık ocağı binasının da projelendirilerek, Gerze’ye yakışır yeni bir sağlık kurumu yapılacağını müjdeledi.

Yeni bir Adliye Sarayı yapımı için bütün girişimlerin yapıldığına vurgu yapan Burma, Tekel binasının bulunduğu arsanın Yeni Hükümet Konağı olarak değerlendirilmesi konusunda da çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yeni yönetime başarılar diledi

Burma, göreve geldiği günden bu güne kadar, yapılan hizmetlerin Gerze’ye kazandırılması sırasında başta Sinop Eski Milletvekili ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş, Ak Parti Sinop Eski İl Başkanı ve 25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Gerze Eski Kaymakamı Bülent Bayraktar, Ak Parti Gerze Eski İlçe Başkanı İzzet Karaman, Gerze Kadın Kolları, Gerze Gençlik Kolları ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu hizmetleri hep birlikte gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Ak Parti Gerze İlçe Başkanı olarak seçilen Tahsin Bayrak ve yönetimi ile birlikte çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Burma, yeni yönetime başarılar diledi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş