Siyaset
Giriş Tarihi : 07-04-2015 21:00   Güncelleme : 08-05-2015 01:57

AK Parti Sinop'ta aday listesini açıkladı

AK Parti Sinop'ta aday listesini açıkladı.

AK Parti Sinop'ta aday listesini açıkladı


Siyasi partiler kesinleşen aday listelerini saat 17:00 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti'de ülke genelinde 6 bin 223, Sinop'ta da 13 aday adayının başvuru yaptığı ve bu gün sona eren adaylık yarışında eski İl Başkanı Cengiz Tokmak 1. sıra, Nazım Maviş'te 2. sıra adayı olarak açıklandı. Böylece AK Parti Sinop'ta sağ partilerin bir geleneği de bozmuş oldu. AK Parti tarihinde ilk kez Cengiz Tokmak ile birlikte Boyabat yerine sahilden birinci sıra aday gösterdi. 

AK Parti Sinop'ta aday listesini açıkladı. 

Siyasi partiler kesinleşen aday listelerini saat 17:00 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. AK Parti'de ülke genelinde 6 bin 223, Sinop'ta da 13 aday adayının başvuru yaptığı ve bu gün sona eren adaylık yarışında eski İl Başkanı Cengiz Tokmak 1. sıra, Nazım Maviş'te 2. sıra adayı olarak açıklandı. Böylece AK Parti Sinop'ta sağ partilerin bir geleneği de bozmuş oldu. AK Parti tarihinde ilk kez Cengiz Tokmak ile birlikte Boyabat yerine sahilden birinci sıra aday gösterdi. 

CENGİZ TOKMAK:

29.03 1976 Sinop Merkez Doğumlu. İlk ve orta öğretimini Sinop merkezde tamamladıktan sonra 2000 yılında Balıkesir Üniversitesi Madencilik Bölümünden mezun oldu. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi işletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü bitirmek üzere. Yüksek öğrenimimi tamamladıktan sonra aile şirketlerinde Müdür olarak görev yaptı. Milli Gençlik Vakfı Sinop Şubesinde Başkan yardımcısı ve Yönetici olarak Refah partisi ve Fazilet Partisinde Sinop İl Gençlik kollarında Yönetim kurulu üyeliği ve Başkan olarak görev yaptı. 2001 Yılında AK Parti’nin Sinop il kuruluş çalışmalarında bulundu. Sinop Kurucu il yönetim kurulu üyesi ve İl Başkan Yardımcısı olarak 2003 Kongresine kadar devam etti. 2006 Yılında tekrar AK Parti Sinop İl Başkan Yardımcılığı görevine geldi. 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde AK parti Sinop Belediye Meclis Üyesi seçildi. 01 Temmuz 2009 tarihinde AK Parti Sinop İl Başkanlığına atandı. 26 Eylül 2009 ve 29 Nisan 2012 taririhlerinde yapılan il  Kongrelerinde yeniden İl Başkanı olarak seçildi ve  24 Ocak 2015 Tarihinde  gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan İl Kongresine kadar göreve devam etti. Son kongrede miletvekili adayı olmak için il başkanlığına tekrar aday olmadı. 2014 Yılında Sinop Merkez İlim Yayma Cemiyetini'nin kurucuları arasında yer aldı. Sinop İlim Yayma Kurucu Üyesi ve MÜSİAD Sinop kurucu üyesi. Evli ve üç çocuk babası.

NAZIM MAVİŞ

1971 Sinop Boyabat doğumlu. 1989 yılında Boyabat İ.H.L.’nden, 1993 yılında Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1998 yılında yüksek lisansını, “Türk Siyasal Yaşamında Milli Görüşün Doğuşu: MNP” konulu yüksek lisans teziyle Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Anabilim Dalında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi anabilim dalında, “1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili” konulu doktora tez çalışmasını tamamlamak üzeredir. Akademik Çalışma Alanları: “Cumhuriyet Dönemi Düşünce Hareketleri”, “İslamcılık”, “Demokrasi, Siyasi Partiler, Seçimler”, “İnsan Hakları ve Özgürlükler Teorisi”, “Gençlik Hareketleri”.

1993-1997 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Ankara Şube Başkanlığı, 1997-1999 yılları arasında da MGV Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Halen Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmekte. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Üyesi.

2010 yılında SP Genel Başkan Yardımcılığı, 2010-2012 yılları arasında HAS Parti GİK Üyeliği görevlerinde bulundu. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti Kongresinde MKYK Yedek Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılında AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. AK Parti Siyaset Akademisinde “Demokrasi ve İnsan Hakları” ve “Deneyim ve Vizyon Paylaşımı” dersleri verdi.

“Milli Görüş’ün Doğuşu: MNP” isimli yayınlanmış bir kitabı bulunmakta. TDV İslam Ansiklopedisi’nde madde yazarlığı yaptı. Yeni Şafak ve çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Almıla Dergisi Yazı Kurulu Üyesi.

1994-1998 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Bel-Ya A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1998 yılında Devlet Malzeme Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Çözüm Dergisi Dershaneleri, Çözüm Koleji ve Eğitim Yayıncılığı yapan Çözüm, Martı ve Beyaz Kalem Yayınlarının ortağı ve yönetim kurulu üyesidir. Nazım Maviş evli ve üç çocuk babası.

Kaynak: Vitrinhaber

www.vitrinhaber.com 
AdminAdmin