Siyaset
Giriş Tarihi : 09-11-2017 17:14

“Atatürk, Ne Coğrafyamıza Ne de Tarihe Sığan Bir Devrimcidir"

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde Atatürk’ü bir kez daha şükran ve minnetle andıklarını belirterek, “Atatürk, ne coğrafyamıza ne de tarihe sığan bir Devrimcidir" dedi

“Atatürk, Ne Coğrafyamıza Ne de Tarihe Sığan Bir Devrimcidir"

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde Atatürk’ü bir kez daha şükran ve minnetle andıklarını belirterek, “Atatürk, ne coğrafyamıza ne de tarihe sığan bir Devrimcidir. Türk Milleti’nin kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Eşsiz Devlet Adamı ve Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla andığımız her 10 Kasım, bir yas günü değil, Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe ulaştırma günümüzdür” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti’nin kurtuluşuna ve devrimleriyle halkının, ülkesinin çağdaşlaşmasına ve en önemlisi de tarihin akışına yön veren büyük bir devrimcidir” diyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, mesajında şunları ifade etti:

“Büyük Atatürk, halkını, bağımsızlık ve özgürlük ateşi ile zaferlere ulaştıran, her türlü olanaksızlıklara karşı halkının boyun eğmesine izin vermeyen bir lider olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Dünya tarihinde örnek gösterilecek başarılara imza atmış bir devlet adamıdır.

O’nun en önemli eseri Türkiye Cumhuriyeti’dir. Özgürlük ve çağdaşlaşma projesi olan laik Türkiye Cumhuriyeti, savunulması, kararlılıkla korunması gereken en önemli eserlerinden biridir. O’nun bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti mirasına ulusça daha çok sahip çıkma inancımız daha da kuvvetlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine, kazanımlarına sahip çıkmak Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun mirasına sahip çıkmaktır. Ulusal birliğin, ülkenin bağımsızlığının ve çağdaşlaşmanın temeli Atatürk devrimleri ışığında yolumuzdan sapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün Mustafa Kemal ile yola çıkan atalarımızın evlatları olan bizler, bugün Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında kararlılıkla yürüyoruz.

Başkomutanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 79’uncu yılında bir kez daha minnetle ve özlemle anıyor, sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

Erkan TaşErkan Taş