Siyaset
Giriş Tarihi : 29-05-2015 14:53   Güncelleme : 29-05-2015 16:58

Bakan Canikli Gerze'de Konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Seçim İletişim Merkezinin açılışı için geldiği Gerze'de halka hitap etti

Bakan Canikli Gerze'de Konuştu

Cuma namazını Gerze İskele Camiinde Kılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye Ak Parti Sinop Milletvekili Adayları Cengiz Tokmak, Nazım Maviş, İl Başkanı Ali Çöpçü ve Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman eşlik etti. Daha sonra yürüyerek Seçim koordinasyon merkezine gelen bakan Canikli burada incelemelerde bulunarak partililerle bir süre sohbet etti. Daha sonra seçim iletişim merkezinin açılış törenine geçen heyette ilk olarak konuşan Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Ak Parti teşkilatı olarak yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini ve hanım kolları, gençlik kolları dahil 7 Haziran seçimlerine kenetlendiklerini ifade etti.

Daha sonra kürsüye davet edilen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise, ülkede yaşanan gelişmelere ve seçimlere değindi. Ülkenin geldiği nokta ile geçmiş arasında kıyas yapan Bakan Canikli, şuan seçim propagandasında bulunan partilerin vaat konusunda Haydar Baş ile yarıştığını belirmesi alanda gülüşmelerin yaşanmasına neden oldu. Geçmişteki mevcut koalisyonların ve hükümetlerin ülkeyi İMF'ye ezdirdiğini söyleyen Canikli, İMF'yi ülkeden göndermenin Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun kadrosuna nasip olduğunu belirterek, "millete hizmet böyle yapılır" dedi.

Şuan hükümeti eleşriten partilerin geçmişte milleti ezdiğini kaydeden Canikli, şuan paralel eliyle yine farklı bir oyunun perdeye koyulduğunu ve Ak Partiyi yıkmak için CHP, MHP, ve HDP'nin birleşebileceği ihtimallerinin konuşulduğunu dile getirdi. İç güvelik yasası görüşmelerinde MHP'nin HDP ile birlikte kendilerine karşı bir birlik kurduğunu söyleyen Bakan Canikli, 7 Haziran'da milletin yine bu oyunu bozarak Ak Partiyi iktidara taşıyacağını kaydetti.

 GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ MÜJDESİ

 Konuşmasındaa bir önceki ziyaretinde kendisine Gümrük Müdürlüğü ile alaklaı talepte bulunulduğunu ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ankara'ya döner dönmez talimatı vererek bu isteği yerine getirdiklerini söyleyip “Gümrük Sinop’un hakkıydı, biz onu verdik” dedi. Canikli, “Sinop’ta açılması planlanan gümrük için ilgili bakanlıklardan gerekli görüşler alındı. Şu anda Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Ben imzaladım, Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımızın büyük bir bölümü imzaladı. O iş bitti artık sadece kısa bir süre içerisinde imzalanmış olacak ve yürürlüğe girecek. İnşallah gümrük müdürlüğünün açılması ile özellikle kruvaziyer turizmi başta olmak üzere Sinop ekonomisine katkı sağlayacak şekilde bir fonksiyon ifa edecektir. Özellikle burada yapılan ihracatın maliyetinin düşürülmesi noktasında katkı sağlayacaktır. Bu işin birde prestij boyutu var. Bunu da kabul etmek lazım. Bu yönü ille de bakıldığında Sinop bu fazlasıyla hak ediyor. Gümrük müdürlüğü Sinop’un hakkıydı. Burada biz hakkı teslim etmiş oluyoruz bu düzenlemeyle. Bu anlamda Sinop’un geleceğinde orta ve uzun vadede katkı sağlayacaktır. Bu tür maliyetlerin düşürülmesi rekabetin çok yoğun olarak yaşandığı günümüz dünyasında önemli faktörlerden bir tanesidir. Kapalı ekonomi döneminde bu tür maliyetler çok belirleyici değildi rekabet sağlama açısından” diye konuştu.






AdminAdmin