Siyaset
Giriş Tarihi : 17-08-2017 14:44   Güncelleme : 17-08-2017 15:47

Bakan Yardımcısı Ersoy, Van ve Şırnak'ta

Eski Sinop Milletvekili şimdiki Bakan Yardımız Mehmet Ersoy, Van- Şırnak'ta bir dizi incelemelerde bulundu

Bakan Yardımcısı Ersoy, Van ve Şırnak'ta
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Şırnak merkezde incelemelerde bulundu.

Ersoy, Valilik ziyaretinde Vali Aktaş ve 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı'dan yapılan çalışmalar ve güvenlik yolları hakkında bilgi aldı.

Valilik çıkışında basın mensuplarına konuşan Ersoy, memleketin imarı ve ıslahı için devam eden çalışmalarla ilgili bilgi almak ve yerinde incelemek üzere Şırnak'a geldik. Gördüğüm manzarada devletimizin milletimize ulaştırmaya çalıştığı hizmetleri. Kamu görevlilerince el birliği ile çok güzel bir uyum ve ahenk içerisinde yürütülmeye çalışıldığını görmekten mutlu oldum. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizi milletimizi bu denli müşfik ve fedakar bir şekilde kucaklamasına vesile olan değerli mesai arkadaşlarıma, valimiz başta olmak üzere kamu görevlilerimize, komutanlarımıza ve tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Ersoy, daha sonra karayolu ile Şırnak-Van karayolunda yapılan çalışmaları yerinde incelemek için şantiye alanına gitti. Burada yapmış olduğu konuşmada ise bakanlık olarak bütün ilgili birimlerin takibine devam edeceğiz. Siirt-Pervari-Şırnak, Şırnak-Van'ın buradan Habur bağlantısı demek bütün Doğu Anadolu ve Güneydoğu'nun bir kısmının buradan Irak'a ulaşması demektir. Bunun Habur'daki yoğunluğun Mardin-Urfa hattında sağladığı canlılığı dikkate alırsanız Şırnak için ne demek olduğunu daha iyi anlarsınız. Yapacağız bu yolu inşallah."

Ersoy Van karayolunda yapılan incelemelerden sonra Vali Aktaş ile Namaz Dağı üs bölgesine geçen Ersoy, Çakır Söğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Tuğgeneral Ercan Yaşin'den bölgede yürütülen operasyonlar hakkında bilgi aldı.

hakan akbaşhakan akbaş